Lovitură dură pentru toți românii! Decizia intră în vigoare de la 1 august

Lovitură dură pentru toți românii! Decizia intră în vigoare de la 1 august

Guvernul a decis creșterea prețurilor pentru mai multe categoriii de produse, începând cu 1 august.

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a dezvăluit care vor fi modificările din Codul Fiscal la care trebuie să se aștepte românii. De asemenea, oficialul a precizat că schimbările trebuie respectate, fiind parte din PNRR. 

„Proiectul de ordonanță de urgență care vizează modificarea Codului Fiscal vizează ajustări care sunt în concordanță cu angajamentele asumate de România în Planul Național de Redresare și Reziliență, în programul de guvernare, dar și în ceea ce privește statul de membru al NATO”, a declarat Adrian Câciu. 

Premierul Nicolae Ciucă a făcut o completare, spunând că măsurile au rolul de a elimina excepțiile economice care existau până la acest moment pentru anumite produse.

După cum se arată în nota care însoțește proiectul de lege, de la data de 1 august a acestui an, se va mări prețul pentru țigări, produse din tutun și băuturi alcoolice. 

„În vederea respectării cerinţei prevăzute la art. 10 alin. (2) din Directiva 2011/64/UE şi pentru a fi evitată declanşarea acţiunii în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor (infringement) împotriva ţării noastre, se propune creşterea nivelului accizei totale pentru ţigarete, începând cu 1 august 2022, de la 563,97 lei/1.000 ţigarete la 594,97 lei/1.000 ţigarete, precum şi adoptarea unui nou calendar de creştere graduală a nivelului accizei totale pentru ţigarete ţinând cont de necesitatea respectării legislaţiei unionale în domeniul produselor din tutun, securizarea veniturilor bugetare şi asigurarea predictibilităţii fiscale necesară sectorului”, se spune în Nota de fundamentare care însoţeşte proiectul, potrivit cancan.ro.

Comenteaza