Românii care vor primi 1500 de lei primă! Cine sunt cei care primesc banii

Românii care vor primi 1500 de lei primă! Cine sunt cei care primesc banii

O categorie de români angajați la stat vor primi o primă în valoare de 1500 de lei, începând din toamnă.

În urmă cu o lună, profesorii au declanșat o grevă generală. Au ieșit în stradă, pentru a-și cere, printre altele, drepturile, mărirea salariilor și adăugarea orelor suplimentare și sporurilor.

Săptămâna trecută a apărut OUG 58/2023 (12 iunie) actualizată, iar azi (21 iunie) ar fi urmat să aibă loc o întâlnire între miniștrii cu reprezentanții sindicatelor din învățământ pentru discuțiile referitoare la noua grilă de salarizare din domeniul Educației.

Între timp, cadrele didactice s-au întors în școli, pentru a încheia mediile elevilor și pentru a participa la festivități.

Pe de altă parte, se va oferi suma de 1500 de lei sub formă de primă, potrivit OUG 58/2023 din data de 12 iunie. Personalul didactic și cel nedidactic auxiliar vor putea intra în posesia acestor bani. Vor fi utilizați pentru acoperirea unor nevoi didactice individuale. Cei 1500 de lei vor fi acordați într-o singură tranșă, în luna octombrie 2023.

Potrivit informațiilor, banii respectiv pot fi utilizați în următoarele scopuri: cheltuieli pentru pregătirea profesională, echipamente IT, cărți de specialitate, dar și un procent de până la 30% din valoarea nominală a primei de carieră didactică. Banii vor putea fi utilizați pentru anul școlar 2023-2024, potrivit cancan.ro.

 

Comenteaza