Doi muncitori care renovau un apartament, ținuți ostatici și omorâți de fostul proprietar al imobilului

Doi muncitori care renovau un apartament, ținuți ostatici și omorâți de fostul proprietar al imobilului
| Foto: agerpres

Având în vedere evenimentul tragic din județul Bacău, Centrul de Informare și Relații Publice al Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

Conducerea Poliției Române a dispus ca o echipă de specialiști, condusă de adjunctul inspectorului general al Poliției Române, chestor de poliție Florentin Brăcea, să se deplaseze de urgență în județul Bacău, pentru a verifica modul de intervenție la eveniment.

Din echipa de verificare fac parte chestor de poliție Alexandru Scurtu, directorul S.I.A.S.-I.G.P.R. și comisar-șef de poliție Anton Cristian Gheorghe, director adjunct al D.I.C.-I.G.P.R.

La finalizarea verificărilor, în funcție de rezultatul acestora, se vor dispune măsurile legale care se impun.

„A fost evaluat, a fost operat, este staționar. Este supravegheat post intervenție chirurgicală, se află pe reanimare. Este stabil hemodinamic. Plăgile sunt în membrele superioare, abdomen inferior, membrele inferioare. Sunt mai multe plăgi împușcate”, a spus Anca Băncescu, director medical al Spitalului Municipal Onești.

„La ora 14:01 am fost alertați de către poliție: s-a făcut un apel la 112 pentru o situație cu luare de ostatici. Acolo s-au deplasat două echipaje: un echipaj de la ambulanță și un echipaj de la SMURD. Au stat în așteptare pe toată perioada desfășurării acțiunilor specifice ale poliției.

La ora 17:00, probabil când s-a deschis intrarea în apartamentul respectiv și rezolvarea problemelor care erau acolo. La 17:06 noi am alertat al treilea echipaj, în jurul orei 17:00 a fost desfășurarea de evenimente cu echipaje de ambulanță.

O victimă a fost cu plăgi toracice, pe care am transportat-o la Spitalul Onești, unde a intrat în stop cardio-respirator.

A doua victimă avea plăgi la nivelul toracelui, abdominale și membrul inferior cu sângerare masivă. Aceasta a intrat în stop. La locul respectiv, persoana a fost resuscitată timp de o oră, dar nu s-a reușit și s-a declarat decesul.

Agresorul avea plăgi impușcate la memembrele inferioare și a fost transportat la spitalul Onești, stabil, fără să prezinte probleme deosebite, în afara plăgilor”, a spus Aura Crețu, Director SAJ Bacău, potrivit alephnews.ro.

Plăgile victimelor erau plăgi prin înjunghiere, a mai spus Aura Crețu, Director SAJ Bacău.

„Urmare a deplasării forțelor de ordine la fața locului, împreună cu negociatorul echipei operative, s-au purtat discuții și negocieri cu persoana în cauză, pentru a-l convinge să renunțe la acțiunile sale.

La un moment dat, autorul, care părea calm, a început să exercite acte de violență asupra persoanelor aflate în apartament, moment sesizat și de forțele de ordine.

În sprijinul peroanelor aflate în apartament, s-a forțat cu mijloace din dotare ușa metalică a locuinței, agresorul încercând să blocheze ușa, având în mână un cuțit.

La acel moment, forțele de ordine au folosit armamentul din dotare prin foc executat asupra membrelor inferioare ale agresorului, acesta fiind rănit și imobilizat”, transmit reprezentanții Poliției Bacău, despre intervenția din blocul din Onești.

În momentul în care polițiștii au reușit să intre în locuință, au fost găsite cele două victime care aveau multiple plăgi înjunghiate.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău a preluat cauza, pentru efectuarea cercetărilor.

Bărbatul de 68 de ani a intrat în apartamentul unde cei doi bărbați renovau, ei fiind angajați de actualul proprietar și i-a ținut ostatici.

Acesta i-a înjunghiat pe cei doi muncitori, supărați că renovau apartamentul din care fusese evacuat.

Polițiștii au intervenit în forță și au tras mai multe focuri de armă. Din păcate, unul dintre muncitori era decedat.

Celălalt, un bărbat de 36 de ani a fost luat în stare critică, în stop cardio-respirator și dus la spital.

Comenteaza