Doi bărbați au fost aproape uciși în bătaie de mafia pădurilor. Unul dintre ei, are amnezie după bătaia cruntă

Doi bărbați au fost aproape uciși în bătaie de mafia pădurilor.  Unul dintre ei, are amnezie după bătaia cruntă
| Foto: observatornews.ro

Un jurnalist şi un activist de mediu au fost aproape ucişi în bătaie de mafia pădurilor. 

Incidentul care ale căror victime au fost regizorul și jurnalistul Mihai Dragolea, activistul de mediu Tiberiu Boșutar şi realizatorul Radu Constantin Mocanu, s-a întâmplat în judeţul Suceava. Aceştia filmau un material despre tăierile ilegale de păduri când au fost atacaţi de persoane înarmate cu bâte şi topoare. Din cauza loviturilor primite, doi dintre ei şi-au pierdut cunoştinţa în drum spre spital.

Tiberiu Boșutar: Au venit zeci, aproape toți aveau topoare și răngi.
Mihai Dragolea: Au zis atât: oprește camera că vă omor. Și după aceea au intrat direct peste noi.
Tiberiu Boșutar: Îmi cunosc familia, știu unde stau. Eu nu mă tem pentru viața mea, dar în momentul de față mă tem pentru ai mei. Mi-au spus că dacă scot o vorbă, vin peste mine.

Este coșmarul pe care jurnalistul Mihai Dragolea, activistul Tiberiu Boșutar și realizatorul Radu Constantin Mocanu l-au trăit într-o pădure din Suceava. Filmau un documentar internațional despre tăierile ilegale de pădure din România.

Mihai Dragolea: Radu a primit și el un pumn în gură și unul în ceafă. Și-a pierdut cunoștința și a avut un șoc.

Tiberiu Boșutar a fost cel care a reușit să-i ghideze pe polițiști către colegii săi. Cinci persoane sunt audiate la Poliția Vatra Dornei, în urma atacului petrecut într-o pădure din județul Suceava. Victime au fost transportate la Spitalul Municipal din Vatra Dornei.

Medic: Una dintre victime prezenta un traumatism cranio-cerebral, cu piedere a stării de conștiență și cu o amnezie retrogradă. I s-a recomandat să rămână sub supraveghere în Urgență. Cealaltă victimă a prezentat escoriații faciale și a plecat după terminarea investigațiilor.

Una dintre victime a continuat investigațiile medicale la un spital din Capitală. După obținerea certificatelor medico-legale, cei trei au spus că vor depunde plângere penală.

Cinci posibili agresori sunt audiați și de polițiștii din Vatra Dornei, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei. Vorbim despre loviri și alte violențe, dar și de distrugere pentru că jurnaliștilor le-au fost distruse echipamentele în ocolul silvic privat.

Tiberiu Boșutar a povestit că a mers alături de doi jurnaliști pentru a filma un documentar despre tăierile ilegale de păduri din România. Cei trei au fost atacați de mai mulți indivizi, cu topoare și răngi, iar echipamentele au fost distruse. De asemenea, două dintre victime şi-au pierdut cunoştinţa în drum spre Spitalul Municipal din Vatra Dornei.

„Am sunat un agent forestier să cheme silvicultorul de la cantonul unde am ajuns că avem o suspiciune. E silvicultor care ne-a mai atacat de câteva ori. Au venit zeci. Aproape toți aveau topoare și răngi”, a spus Boșutar care a menționat că aceștia au spart toate echipamentele. „Mă cheamă localnicii, mă îndrumă agenții economici și mă bat silvicultorii. Mi-au spus că dacă scot o vorbă vin peste mine la Moldovița”, a spus activistul. „Cel care m-a bătut cel mai tare le-a spus polițiștilor că data viitoare mă leagă de mașină și mă trage până rămâne doar piciorul”, a completat victima, potrivit observatornews.ro.

Comenteaza