Devine obligatoriu stagiul militar?! Anunțul OFICIAL făcut de ministrul Apărării

Devine obligatoriu stagiul militar?! Anunțul OFICIAL făcut de ministrul Apărării
| Foto: cancan.ro

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a spus că România ”în niciun caz” nu va reveni la stagiul militar obligatoriu. 

Vasile Dîncu i-a asigurat pe români că nu se va reveni la stagiul militar obligatoriu, deoarece țara noastră nu-l poate susţine din punct de vedere economic și nu ar fi practic. De asemenea, Dîncu a mai afirmat și că, în prezent, se au în vedere armate de profesioniști.

”Stagiul militar obligatoriu ar însemna să fie şi un cost imens pentru noi, să ai sute de mii…Într-o generaţie de 200.000 de oameni într-un an, presupunem că avem o cohortă de 400.000, jumătate sunt bărbaţi (…) Nici economic nu poţi să susţii un asemenea efort”, a declarat, luni seară, în cadrul unei emisiuni TV, Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării exclude posibilitatea ca în România să se revină la stagiul militar obligatoriu, deoarece în prezent, țara se bazează pe armate profesioniste. Dîncu este de părere că tinerii fără pregătire militară, ce au fost înrolați în armata din Ucraina, au reprezentat un dezavantaj.

”În niciun caz nu se va reveni la stagiul militar obligatoriu. Nu este nici practic. Astăzi se merge pe armate profesioniste. Mi se pare că o parte – şi nu este propagandă, avem chiar informații oficiale – cea mai importantă parte a trupelor ruse care s-au împiedicat în Ucraina sunt formate din tineri fără pregătire militară. Sunt noi, au venit acum şi nu reprezintă un avantaj pentru armata rusă în acest moment”, a mai precizat Vasile Dîncu.

Vasile Dîncu a mai mărturisit că, nici în cazul în care se va declara starea de mobilizare, nu pot fi înrolate toate persoanele între anumite vârste, dacă nu au făcut stagiul militar.

”Nu poţi să negi orice participare la un conflict ca şi cetăţean al unei ţări, asta nu poţi să spui”, a mai afirmat ministrul Apărării, la Digi24, precizând, însă că persoanele fără pregătire militară nu vor merge pe front, potrivit cancan.ro.

Comenteaza