Declarație ȘOC! Vlad Voiculescu: Sunt indicii că există diferențe între decesele raportate și cele reale

Declarație ȘOC! Vlad Voiculescu:  Sunt indicii că există diferențe între decesele raportate și cele reale
| Foto: obsevatornews.ro

Vlad Voiculescu a spus în cadrul unei conferințe de presă, că în urma investigației începute de Ministerul Sănătății există diferențe mari între ceea ce se raportează și datele reale privind pandemia.

Fostul ministru susține că se raportează mai puține decese provocate de COVID.

"E nevoie de depolitizare și e nevoie de adevăr și asta a încercat Ministerul Sănătății. Nici pandemia, nici sănătatea nu pot fi gestionate doar în spitale, dar e responsabilitatea noastră să ne asigurăm că toți indicatorii reflectă realitatea.

Avem acum un ministru interimar al Sănătății. O să îl rog pe domnul ministru interimar, care ocupă funcția de prim-ministru, să revadă metodologia făcută în guvernarea partidului domniei sale cu privire la raportarea deceselor din spitale COVID. Nu aș vrea să arunc cu numere, pentru că nu am reușit să documentăm.

Investigația pe care am început-o arată diferențe fundamentale între ceea ce se raportează și datele reale. Există indicii că există diferențe între decesele raportate și cele reale, că sunt mai puține decese raportate. Statistica și metodologia trebuie schimbată", a declarat Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu a fost revocat, miercuri, de la conducerea Ministerului Sănătății. Florin Cîţu a explicat, într-o conferință de presă, că a luat decizia de a schimba conducerea Ministerului Sănătății pentru ca oamenii să își mențină încrederea în instituţiile statului.

"România trece printr-o perioadă dificilă în lupta cu pandemia. Lupta a întins la maximum resursele statului. Ca să ducem la capăt lupta, mereu am spus că e nevoie de încredere în instituțiile statului. Pentru a mă asigura că încrederea în instituțiile statului rămâne, am decis să fac o modificare la vârful Ministerului Sănătății”, a spus Florin Cîțu, potrivit observatornews.ro.

Comenteaza