Cum arată arma cu care copilul de 5 ani din Mureș a fost ucis de fratele său. Cel mic nu a mai avut scăpare

Cum arată arma cu care copilul de 5 ani din Mureș a fost ucis de fratele său. Cel mic nu a mai avut scăpare
| Foto: observatornews.ro.

Un copil de 5 ani din Mureș a murit împușcat de fratele său. Totul s-a întâmplat dintr-o neglijență a unui pădurar care și-a lăsat pușca nesupravegheată.

Pădurarul care şi-a lăsat puşca nesupravegheată încât un copil de 8 ani şi-a împuşcat fratele la picnic, este acuzat de ucidere din culpă. Arma cu aer comprimat este una puternică, spun experţii, iar de la distanţa de la care s-a tras, băieţelul de 5 ani nu a avut vreo şansă.

Un sunet de capsă, sec, aproape neauzit. Este zgomotul produs de un proiectil din plumb plecat pe ţeava unei arme neletale. Proiectilul a fost, însă, letal pentru un băieţel de 5 ani.

Localitatea Mădăraşi, judeţul Mureş. Un loc feeric, la marginea pădurii, în care ieri, în a doua zi de Paşte, mai multe familii se bucurau de linişte şi de bucate tradiţionale.

Un copil de 8 ani şi fratele său cu trei ani mai mic se jucau la câţiva metri de părinţii lor. Cel mare a pus mâna pe o puşcă cu aer comprimat lăsată nesupravegheată de un pădurar, prieten de familie. A îndreptat-o în joacă spre frăţiorul lui şi a apăsat trăgaciul. Glonţul s-a dus în pieptul băieţelului, care a căzut secerat.

Mama şi tatăl au chemat ajutoare şi au sperat într-o minune.

Matiș Ioana, medic UPU Târgu Mureș: ”Copilul a fost găsit în stop cardio-respirator sub manevre de resuscitare făcute de către un martor”.

Chiar dacă l-au resuscitat pe micuţ mai bine de o oră, nu l-au mai putut salva. Alica îi atinsese organe vitale.

Poliţiştii criminalişti şi cei experţi în arme au venit şi ei la faţa locului. Au făcut măsurători, au ridicat probe şi au audiat martorii.

Emanuela Farcaş, purtător de cuvânt IPJ Mureş: ”Cercetările sunt continuate sub aspectul infracţiunii de ucidere din culpă”.

Pușca de tir sportiv cu aer comprimat nu e uşor de mânuit, spun experţii. Poate trage cu proiectile rotunde sau conice, în formă de ciupercă. Forţa este extrem de mare, alica fiind propulsată cu o viteză de peste 200 de metri pe secundă. Deşi intră în categoria armelor neletale, devine letală dacă ţinta este mai aproape de 5 metri. Băieţelul împuşcat se afla la doar 2 metri de fratele său.

Copilul de 8 ani va fi şi el audiat. Evenimentul tragic l-ar putea marca pe viaţă, potrivit observatornews.ro.

Gabriela Groza, doctor în psihologie judiciară: ”O componentă foarte importantă este vinovăţia, dacă i va fi sau nu indusă. Și e important să nu-i fie indusă. Pentru că în mod cert, un copil la 8 ani nu realizează că îşi omoară fratele şi nu realizează ce înseamnă această moarte”.

Comenteaza