Copiii bolnavi de cancer, lăsați baltă din cauza restricțiilor. Le-a fost luată și ultima bucurie

Copiii bolnavi de cancer, lăsați baltă din cauza restricțiilor. Le-a fost luată și ultima bucurie

Copiii bolnavi de cancer, lăsați baltă din cauza restricțiilor. Pandemia de coronavirus lovește acolo unde, uneori, nici nu te aștepți. 

De această dată este cazul copiiilor bolnavi de cancer din Mureș, care sunt internați în Secția de Pediatrie I a Spitalului Clinic de Urgență Târgu Mureș și care nu mai pot primi sprijin emoțional de la voluntarii unei asociații din cauza restricțiilor impuse de pandemie.

Asociația „Împreună pentru Copiii cu Cancer” din Târgu Mureș obișnuia să ofere, prin voluntarii săi, sprijin emoțional micuților care sunt bolnavi. Aveau programate tabere, dar și vizite în saloanele unde puternicii micuți încearcă să învingă necruțătoarea boală.

Gabriela Farczadi, fondatoarea Asociației “Împreună pentru Copiii cu Cancer” a povestit pentru Agerpres cum pandemia le-a dat planurile peste cap.

Exact în urmă cu un an aveam multe planuri şi proiecte, aveam planificată o tabără, aveam Onco-olimpiada din Varşovia, programe de nutriţie şi educarea părinţilor în ce priveşte alimentaţia şi nutriţia unui copil bolnav de cancer, plus numeroase alte programe, inclusiv un spectacol caritabil.

Odată cu pandemia, absolut totul s-a oprit, din păcate.

Cel mai rău mi-a părut că a trebuit să convingem copiii să înţeleagă că nu mai mergem în tabără, aceasta este punctul culminant în fiecare an.

Cei care au fost ştiu cât de frumos este şi deja sunt pregătiţi în fiecare an pentru a participa. Este o motivaţie în plus pentru a-şi dori să îşi facă tratamentul, să evolueze spre bine.

Nu am mai putut să mergem cu voluntarii în spitale, să povestească cu ei, pentru că de două ori pe săptămână, uneori şi în weekend, mergeau voluntarii în spital şi aveau diverse activităţi. Împreună cântă, desenează, povestesc, duc jocuri de societate, urmăresc filme.

Copilul care este în spital abia aşteaptă ziua în care vin voluntarii, dar acum toate aceste lucruri au lipsit, din păcate, potrivit impact.ro.

Comenteaza