Autoritățile sunt în alertă. România, lovită de valul trei al pandemiei

Autoritățile sunt în alertă. România, lovită de valul trei al pandemiei
| Foto: observatornews.ro

Secretarul de stat, Andreea Moldoveanu, avertizează asupra pericolului la care sunt expuși cetățenii României, asemeni altor țări. 

Potrivit acesteia, tulpina din Marea Britanie s-ar putea răspândi extrem de repede, ceea ce presupune că un posibil al treilea val poate lovi și țara noastră.

În ciuda evoluției benefice a vaccinării, un nou pericol stă la pândă în această perioadă. Din cauza răspândirii rapide a noii tulpini, tot mai multe persoane riscă să se infecteze.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătății, noua tulpină se diferențiază de tulpina inițială prin câteva aspecte, printre care cel cu privire la transmiterea în rândul copiilor, ceea ce înseamnă că, odată cu începerea școlii, mulți elevi ar putea să se infecteze, transmițând virusul mai departe.

Andreea Moldovan susține că autoritățile au luat în calcul această răspândire agresivă, cât și apariția unui nou val al pandemiei, făcând astfel toate demersurile necesare pentru a acționa în caz de forță majoră.

„Tulpina din Marea Britanie are câteva particularităţi. În principal cea care vizează copiii, având o rată mai mare de transmitere şi de contagiozitate la această grupă de persoane, deci automat deja avem un plus de grijă din punctul acesta de vedere.

De asemenea, rapiditatea cu care ea se extinde în toate celelalte ţări ar trebui să ne dea şi nouă de gândit. Avem plan de rezervă pentru această creştere pentru că ne gândim că e foarte posibil să apară şi un val trei şi la noi”, a declarat Andreea Moldovan, potrivit playtech.ro.

În cadrul intervenției telefonice, secretarul de stat s-a arătat neiertătoare față de persoanele care aleg conștient să participe la evenimente care se desfășoară în prezența unui număr mare de persoane și în plus, care nu respectă măsurile de protecție recomandate de autorități.

„Ar fi fost de aşteptat ca într-un an de zile de pandemie în care au fost mulţi oameni care s-au îmbolnăvit şi din păcate sunt oameni care au murit,să fim mai înţelepţi. Problema este, în egală măsură, şi a celor care organizează astfel de întâlniri şi petreceri dar şi a celor care acceptă să participe acolo”, a adăugat aceasta.

Comenteaza