Anunţ de ultimă oră pentru șoferi. Lipsa acestui document te va lăsa fără zeci de mii de lei! 

Anunţ de ultimă oră pentru șoferi. Lipsa acestui document te va lăsa fără zeci de mii de lei! 

Șoferii care circulă pe drumurile publice fără rovinietă pot fi amendați, în funcție de tonajul autoturismului.

Amenzi rovinietă 2022. Șoferii care sunt surprinși pe camerele din trafic fără să aibă plătită rovinieta -taxa de drum cu siguranță-se vor trezi acasă sau la sediul firmei de care aparține autoturismul cu amendă. Iată care sunt sumele pentru amenzi dacă circuli fără rovinietă!

Rovinieta este taxa pe care șoferii care circulă pe drumurile din România trebuie să o plătească. Aceasta este impusă prin lege, iar persoanele care aleg să circule fără Rovinietă pot primi amenzi de până la 4500 de lei.

Șoferii trebuie să știe că este foarte important să păstreze chitanța primită în urma achitării Rovinietei.

Indiferent dacă o plătesc la benzinării sau online, chitanța trebuie păstrată în cazul în care sunt amendați pentru că nu au plătit Rovinieta, dar la mijloc este vorba doar despre o neînțelegere, atunci aceata poate reprezenta dovada plății.

Potrivit legislației, în cazul în care un șofer circulă fără rovinietă, acesta poate primi acasă în cel mult patru luni amenda.

Important de știut este că după această perioadă, fapta se prescrie. Până în anul 2018, prescrierea se făcea la șase luni, nu în patru cum este acum.

Dacă șoferul a fost sancționat pentru că a circulat fără rovinietă valabilă, autoritățile au la dispoziție două luni pentru a-l informa. În toată această perioadă, șoferul nu mai poate fi sancționat pentru că a circulat fără rovinietă.

„În intervalul de la data săvârșirii contravenției până la data comunicării procesului-verbal de constatare a contravenției nu se pot încheia alte procese-verbale de constatare a contravenției pentru lipsa rovinietei valabile pentru același vehicul”, potrivit OG 15/2002, potrivit știrilekanald.ro.

Comenteaza