Motivul incredibil pentru care o pacienta cu Covid, care a murit înr-un accident cu ambulanța, fusese trimisă într-o călătorie de 200 de kilometri

Motivul incredibil pentru care o pacienta cu Covid, care a murit înr-un accident cu ambulanța, fusese trimisă într-o călătorie de 200 de kilometri
| Foto: mediafax

O femeie grav bolnavă de coronavirus a murit într-un accident de ambulanţă cumplit. Pacienta trebuia să ajungă de urgenţă la Terapie Intensivă.

Cum unele oraşe nu aveau paturi, iar altele medici, s-a decis transferul ei la 200 de kilometri depărtare. La jumătatea drumului însă, şoferul ambulanţei, extrem de obosit, a pierdut controlul volanului şi s-a răstunat în şanţ.

Ucisă pe drumul care ar fi trebuit să-i aducă salvarea. Aşa a sfârşit femeia din Buzău, ce suferea de o formă gravă de COVID. Însă nu virusul i-a curmat viaţa. Ambulanţa care o ducea la un alt spital s-a răsturnat şi s-a izbit violent de un cap de pod.

Claudiu Damian - managerul Spitalului Judeţean Buzău: "Femeia în vârstă de 74 de ani avea 73% saturaţia de oxigen. Plămânii doamnei erau afectaţi peste 80%. Atunci s-a decis că trebuie internată într-o secţie ATI".

La Buzău, de unde era femeia, toate locurile la ATI sunt ocupate. La doar 30 de kilometri distanţă, în Râmnicu Sărat, erau paturi libere. Doar că...

Felicia Vasile - director medical Spital Râmnicu Sărat: "Singurul medic ATI al spitalului este în concediu de odihnă".

Pacientei i s-a găsit un loc la... peste 200 de kilometri distanţă: la Spitalul Orăşenesc Buhuşi, din judeţul Bacău. Fix la jumătatea traseului, în Mărăşeşti, Vrancea, misiunea s-a încheiat tragic. Prima ipoteză: ambulanţierul era obosit, potrivit observatornews.ro.


 

Comenteaza