Alexandru Rafila rupe tăcerea despre moartea asistentei după vaccinarea anti-Covid-19. Motivul tragediei

Alexandru Rafila rupe tăcerea despre moartea asistentei după vaccinarea anti-Covid-19. Motivul tragediei
| Foto: G4 media

Nora asistentei de la Institutul de Pneumoftiziologie ″Marius Nasta″, care s-a stins la o săptămână după ce a primit rapelul pentru vaccinul anti-Covid-19, povestește ce s-a întâmplat în realitate.

Medicul Alexandru Rafila i-a explicat acesteia ce se petrece în organismul persoanelor care se vaccinează dacă sunt infectate cu Covid-19.

Alexandra Cozer, nora Doiniței Militaru, asistenta care s-a stins din viață după vaccinul anti-Covid-19, a povestit în cadrul emisiunii “Sinteza Zilei” despre nenorocirea care s-a abătut asupra familiei sale, odată cu moartea soacrei.

Tânăra povestește că victima ar fi fost infectată cu Covid-19 în momentul vaccinării și dorește să afle motivul pentru care a survenit decesul. Aceasta a explicat, în direct, că până în acest moment nu a fost informată despre adevăratul motiv al decesului, survenit la scurt timp după vaccinare.

”Pe 15 ianuarie a făcut vaccinul şi pe 7 februarie s-a stins. Eu nu am studii medicale şi nu îmi permit să spun că vaccinul a contribuit sau nu, însă nu mi s-a dat niciun răspuns în legătură cu acest lucru şi coincidenţa face că ea pe 15 s-a vaccinat şi seara când a venit acasă a avut acele reacţii adverse, aşa credeam noi la momentul respectiv, care de fapt erau simptomele Covid”, a afirmat nora asistentei decedate.

Alexandra Cozer a fost rugată de către Mihai Gâdea să-i adreseze profesorului Alexandru Rafila, prezent în platoul emisiunii, o întrebare care ar putea lămuri familia îndurerată cu privire la moartea subită a asistentei.

Tânăra l-a întrebat pe reprezentantul României la OMS care este interacțiunea dintre noul coronavirus și serul bazat pe tehnologia ARN mesager astfel încât să producă o asemenea tragedie.

”Ce se întâmplă în organismul unui om când virusul există şi este activ, iar noi îi dăm acest ARN mesager, acest vaccin care este un mesaj. Ce se întâmplă? Se duc două lupte? Eu asta nu pot să înțeleg și nu mi-a explicat nimeni”.

Renumitul medic și-a exprimat regretul față de moartea subită și timpurie a asistentei, încercând să explice schimbările care au loc în organism, atât în prezența virusului, cât și a serului.

”Nu pot să fac speculaţii legate de cauza decesului soacrei dumneavoastră. E regretabilă persoana, într-adevăr, tânără. Infecţia virală înseamnă că virusul pătrunde în organism şi se multiplică. La persoanele care fac forme asimtomatice, această multiplicare este redusă.

La cei care fac forme simptomatice, deci la cei care apar simptomele care deja sunt cunoscute de căte toată lumea, multiplicarea este intensă. Ce se întâmplă cu vaccinul? Soacra dumneavoastră a fost vaccinată probabil la câteva zile după ce s-a infectat.

Bănuiesc că asta este situația. Vaccinul duce la producerea unor proteine virale, identice cu cele rezultate în urma multiplicării virusului. De fapt și boala și vaccinul sunt elementele care declanșează un răspun imun care este reflectat prin diverse tipuri de anticorpi care vin fie să blocheze virusul, fie nu au un efect așa de evident”, a explicat profesorul.

 
 

Comenteaza