Se deschid sau nu restaurantele la interior? Antreprenorii așteaptă anunțul: „Sperăm, suntem încrezători”

Se deschid sau nu restaurantele la interior? Antreprenorii așteaptă anunțul: „Sperăm, suntem încrezători”
| Foto: telegram.ro

Dacă stai în Bucureşti, s-ar putea ca de sâmbătă să poţi lua masa din nou la restaurant, fără să-ți tremure mâna pe furculiță, afară-n frig.

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență va anunța azi condițiile clare în care localurile s-ar putea redeschide la interior.

În așteptarea marelui anunț, antreprenorii au emoții: oricând pot fi din nou nevoiți să pună lacătul pe ușă. Așa că au nevoie de o strategie bine pusă la punct.

„Sperăm, suntem încrezători că de data asta se vor redeschide şi vor rămâne deschise pentru că nu ne mai putem juca aşa de-a alba neagra cu soarta atâtor mii de oameni angajaţi”, a explicat Dumitru Luca, președintele ANAT, potrivit alephnews.ro.

„Ar fi evident mai rău decât dacă ar rămâne complet închise în această perioadă. E de preferat să funcţionăm în anumite condiţii rezonabile şi respectate de toate părţile implicate”, a mai adăugat acesta.

Zen Sushi, unul dintre cele mai apreciate restaurante din București, a supraviețuit cu greu ultimului an. S-a menținut pe linia de plutire datorită livrărilor la domiciliu. Acum, proprietarii se pregătesc plini de speranță să primească din nou clienți.

„Am chemat toţi angajaţii pentru curăţenia generală, la toate restaurantele am aprovizionat stocurile şi aşteptăm să ne redeschidem sâmbătă. O să avem dezinfectanţi pentru clienţi, o să poarte mască, angajaţii şi mănuşi”, a spus Alexandra Nițescu, general manager Zen Sushi.

Comenteaza