Veste proastă în spațiul public... Marele actor român are două TUMORI pe cap!

Veste proastă în spațiul public... Marele actor român are două TUMORI pe cap!

Actorul Adi Nartea a dezvăluit că a avut grave probleme de sănătate, după ce a aflat că are două tumori  considerabile.

Din fericire, intervenția promptă a dus la un rezultat bun, iar vedeta tv este în afara oricărui pericol.

Adi Nartea este un actor cunoscut la noi, dar, asemenea oricărei persoane, a avut parte și de probleme de sănătate. Vedeta a vorbit în cadrul unui podcast despre afecțiunea pe care a avut-o și pe care nu a putut să o evite, dar din fericire, a reușit să o trateze.

Vedeta a povestit cum, în urmă cu mai mulți ani, a încpeut să simtă că nu mai aude bine cu o ureche. A mers la doctor, acolo i s-a spus că ar avea deviație de sept, lucru la care trebuie intervenit chirurgical. Ceva parcă i-a spus să nu seopereze încă. S-a consultat cu mama lui, care l-a sfătuit să mai facă niște analize pentru a fi sigur de pasul pe care urmează să îl facă. Din nefericire, diagnosticul a fost unul crunt.

„Totul a început acum 4 ani, când aveam urechea stângă înfundată, efectiv, și nu știam de ce. Spuneau că am urechea înfundată pentru că am deviație de sept. Mi-au zis să fac o operație de deviație de sept. Am fost la vreo trei sau patru medici, toți au zis același lucru. Am zis bine, hai să mă operez. Mama, când i-am spus, mi-a zis să fac un RMN. Tot mama mi-a trimis după câteva zile un mail în care îmi spunea că au găsit o formațiune care e intra-craniană, să nu-mi fac probleme, să stau liniștit. Mie nu-mi venea să cred. Am înțeles că am o tumoare în cap, în spatele ochiului. A început un periplu ca să-mi dau seama ce era de făcut. Tumoarea era mare, foarte mare”, a spus Adi Nartea.

Adi Nartea, diagnosticat cu o tumoră mare și periculoasă, chiar în cutia craniană

Potrivit investigațiilor făcute de Adi Nartea, acesta suferea de schwanom de trigemen, mai exact, o tumoare necanceroasă ce crește pe teaca nervilor, dar în interior. Actorul a spus că mulți trăiesc cu astfel de formațiuni, creșterea fiind una destul de lentă, în majoritatea cazurilor. Medicii i-au spus acestuia că abia după 6-7 luni ar fi putut să prezinte simtomatologie neurologică. Din fericire însă, s-a intervenit la timp.

„A fost o creștere lentă. Doctorii mi-au spus că era o chestiune de 6, 7, 8 luni până să mi se întâmple ceva neurologic, să cad efectiv pe stradă. Ea a intrat 3 cm jumate în cutia craniană, împingea emisfera stângă în sus”, a mai povestit celebrul actor.

Un alt lucru care l-a speriat pe Adi a fost faptul că unul dintre medici l-a avertizat că ar putea rămâne desfigurat în urma intervenției de extirpare a tumorii, fiind vorba despre o formațiune amplasată undeva în spatele ochilor. I-a fost recomandat chiar să renunțe la actorie, operația putând să îl lase cu defecte fizice.

Adi Nartea a reușit să se opere până la urmă, dar în Franța, la Lyon. Din păcate, intervenția nu a fost atât de ușoară precum se credea. Actorul a povestit cum a durat mai mult de 6 ore extirparea tumorii, însă nu total pentru că formațiunea era mult prea mare, și mult prea rigidă, iar intervenția lipsită de precauție putea să conducă direct la deces.

„Era o chestiune de câteva săptămâni, o lună, în care trebuia intervenit. Prima operație a durat undeva la 6 ore sau 7. După am stat 7 zile în spital. N-au reușit să scoată toată tumoarea, pentru că era foarte solidă pe alocuri. Profesorul a zis că nu riscă, pentru că era aproape de o zonă mobilă. În momentul în care a intenționat să tragă de ea, am intrat în fibrilații pe masa de operație”, a mai adăugat vedeta tv, potrivit ziareonline.ro.

Etichete
Comenteaza