Tragedie uriașă! S-a stins din viață unul dintre cei mai mari actori ai lumii

Tragedie uriașă! S-a stins din viață unul dintre cei mai mari actori ai lumii

Actorul britanic David McCallum, care a interpretat timp de 20 de sezoane rolul medicului legist "Ducky" din serialul "NCIS", s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani.

Cel care a intrat în atenţia publicului în anii 1960 în rolul fermecătorului agent secret Illya Kuryakin din serialul "The Man from U.N.C.L.E.", a decedat luni, înconjurat de familia sa, într-un spital din New York, a informează Agerpres, care citează AFP.

"A fost cel mai bun, cel mai cool, cel mai răbdător şi mai iubitor tată", a declarat fiul său, Peter, potrivit postului de televiziune CBS.

"Era fascinat de ştiinţă şi de cultură şi a transformat aceste pasiuni în cunoştinţe", a adăugat el, precizând că tatăl său ar fi fost chiar capabil să efectueze o autopsie "pe baza deceniilor de cercetare pentru rolul său din NCIS".

În timp ce studia la prestigioasa Royal Academy of Dramatic Arts din Londra, McCallum a avut una dintre primele sale apariţii cinematografice, în 1963, în "The Great Escape", cu Steve McQueen în rolul principal.

Dar când a fost distribuit anul următor în rolul enigmaticului agent secret sovietic Illya Kuryakin în "The Man from U.N.C.L.E.", cariera sa a luat cu adevărat avânt.

Serialul a durat doar patru ani, însă personajul pe care l-a interpretat l-a urmat toată viaţa, potrivit stirileprotv.ro.

Comenteaza