Scandal de zile mari! Ce pensie alimentară va primi Oana Matache de la Răzvan Mihuţ pentru cei doi copii? 

Scandal de zile mari! Ce pensie alimentară va primi Oana Matache de la Răzvan Mihuţ pentru cei doi copii? 

Oana Matache îi va cere lui Răzvan Mihuț pensie alimentară pentru cei doi copii pe care îi au împreună.

Căsnicia dintre sora Deliei și Răzvan Miheț este pe butuci de ceva vreme, motiv pentru care Oana a ales să se reorienteze rapid și să își înceapă o nouă viață alături de Radu Siffredi. Așa cum era normal, va urma un divorț și o discuție intensă pentru custodie. Astfel, tatăl copiilor va avea de suportat, lunar, o plată, destul de mare, ca pensie alimentară a celor mici, în cazul în care rămân în îngrijirea mamei.

Potrivit legii aflate în vigoare în acest moment, calculul pensiei alimentare se va face în funcție de venitul lunar al persoanei care trebuie să o plătească. Astfel, un părinte, al cărui copil locuiește alături de celălalt părinte, va trebui să achite lunar o pătrime din salariul net.

Dacă vorbim de doi copii, ca în cazul Oanei Matache, atunci Răzvan Miheț va trebui să achite o treime din venitul lunar. De la trei copii în sus, o persoană va avea de plătit jumătate de salariu pentru pensia alimentară.

În momentul în care a anunțat oficial separarea de Răzvan Miheț, Oana Matache a vorbit și despre pensie alimentară. Se pare că sora Deliei nu este deloc încântată de faptul că statul român se raportează la salariul minim pe economie când stabilește pensia alimentară pentru unul sau mai mulți copii.

”Cunosc foarte multe femei care trăiesc în căsnicii super toxice și nu vorbesc neapărat de bătaie sau chestii de genul ăsta. Toxicitatea poate să capete foarte multe forme. Și efectiv nu au de ales, decât să stea în căsnicia aia, pentru că majoritatea femeilor care au doi copii nu au mai muncit de 5 ani și e foarte greu să-ți iei copiii și să-ți refaci viața, în condițiile în care, legal, soțul tău îți dă ca pensie alimentară ceva la sută din salariul minim pe economie.

Foarte puțin, gen 600 – 700 ron pe lună. E trist și nici societatea nu ajută prea mult. Că na, e musai să trăiești 60 de ani cu aceeași persoană și copiii să vadă o singură figură masculină”, spune Oana Matache, potrivit cancan.ro.

Comenteaza