Saveta Bogdan și-a făcut testamentul! Ce moștenire i-a lăsat artista fiicei sale

Saveta Bogdan și-a făcut testamentul! Ce moștenire i-a lăsat artista fiicei sale

Saveta Bogdan și-a pregătit testamentul pentru momentul în care o să treacă în neființă.

Duminica trecută am fost la Sfântul Nectarie, a fost foarte multă lume acolo, am stat o oră la coadă, m-am închinat, m-am rugat și mi-am pus niște dorințe, ca orice om. De acolo, am plecat la Mitropolie, la Sfântul Dimitrie cel Nou. M-am dus acolo, am stat la coadă două ore și jumătate, toată lumea se uita la mine și mă cunoștea, au făcut poze cu mine și la Mănăstire, la Sfântul Nectarie și pe Dealul Mitropoliei, când urci spre rugăciune. M-am bucurat mult că lumea mă cunoaște, mă iubește, mă respectă! Îmi place foarte tare! Eu sunt credicioasă, ca orice om!

Anul ăsta chiar am foarte mari realizări. A venit fata mea din America, după 12 ani, dar eu am fost la ea în fiecare an, doar atunci, în anul cu virusul nu am mai putut să merg. A stat o săptămână în România și atunci i-am făcut fiicei mele actele pe casă, gen testament, prin donație cu uzufruct, și cât trăiesc eu, stau în casa mea.

Când eu nu o să mai fiu, atunci intră ea în drepturi, casa e a ei, așa m-a învățat lumea să fac, cu uzufruct. Este foarte bine așa, ea a fost foarte mulțumită! I-a plăcut în țară! E foarte mulțumită, au venit colegele, au plimbat-o, au fost la mare, la cherhana, a mâncat pește și i-a plăcut foarte mult.

Mi-a zis fata că pentru anul viitor și-a luat deja concediu de acum, și pe 1 august mai vrea să vină în vacanță la mare la noi. Eu m-am bucurat foarte mult pentru că fiica mea a vrut să vină în țară, mereu zicea că nu știe când și a fost o bună ocazie. Chiar i-a plăcut foarte mul! A găsit România foarte schimbată față de cum era acum 12 ani! Mi-a zis că a găsit totul foarte schimbat în bine!

Eu m-am pregătit cu sarmale, ciorbă de perișoare. mi-a zis, lasă-mă mamă cu de-astea. Ea mi-a cerut să-i fac limbă de vită cu măsline și salată de boeuf. Am zis că de tocat i le toc toate dar eu mă încurc mereu la maioneză, câteodată mi se taie.

Fata mea mă cheamă în America, să mă duc definitiv, să rămân să stau acolo numai cu ei. Dar eu nu pot! Eu sunt învățată în țara mea, în România mea, cu oamenii mei, cu  bârfele noastre, cu râsul nostru, cu mâncarea noastră. Acolo totul e pe bază de sos dulce,  eu sunt învățată să-mi pun murături, să-mi fac treburi gospodărești. Eu acolo mă plictisesc! Poate peste vreo 10 ani, dacă  o-m mai trăi și o-m ajunge,  poate mă voi duce la ea, când eu o să simt că nu mai pot! Deocamdată pot, spune Saveta Bogdan într-un interviu pentru ciao.ro.

Comenteaza