Povestea uluitoare de viață a sportivului David Popovici: „Răsturnam gunoiul și mâncam din el”

Povestea uluitoare de viață a sportivului David Popovici: „Răsturnam gunoiul și mâncam din el”
| Foto: wowbiz.ro

David Popovici, un tânăr de doar 17 ani, este primul campion mondial la înotul masculin românesc.

David Popovici a devenit ieri, 20 iunie, primul campion mondial la înotul masculin românesc! O țară întreagă se mândrește acum cu reușita lui, însă puțini dintre cei care îl apreciază știu, de fapt, ce poveste de viață are tânărul sportiv.

La o vârstă fragedă, pe vreme când avea patru ani, David a fost diagnosticat cu scolioză, iar recomandarea specialiștilor a fost aceea de a merge la bazin, pentru a face înot, acesta fiind momentul în care tânărul și-a descoperit pasiunea pentru sportul la care a devenit campion.

La cinci ani diferență, mai precis pe vremea când avea vârsta de nouă ani, a început o colaborare cu antrenorul Adrian Rădulescu: „Era modelul potrivit pentru sport, înalt la vârsta lui, membre lungi, energie multă și un pic de burtică.

Asta a dispărut însă repede. Îi plăceau de la început provocările, competiția. Antrenamente, întreceri, ștafete, la toate se cupla total".

În urmă cu ceva timp, în cadrul unui interviu, David Popovici și-a adus aminte de copilăria sa, dar și de trăsnăile pe care le făcea când era mic, despre care își aduce aminte cu drag.

„Mama mai râde și acum cu prietenii mei că mâncam de pe jos, aduceam gândaci prin casă, răsturnam gunoiul și mâncam din el, mă cățăram toată ziua prin copaci, mă jucam cu bețe și pietre. A fost interesant", povestea recent David Popovici într-un interviu pentru Steaua TV.

Cât despre familia lui Popovici, se știe deja că mama sa a lucrat în zona asistenței sociale, însă ulterior, aceasta a făcut cursuri de ofițer antidoping, pentru a înțelege concret prin ce mecanisme va trece fiul său, în procedurile în domeniu.

De asemenea, tatăl său are un job în vânzări, dar se ocupă și de monitorizarea atentă și verificarea pe diferite canale a tuturor rețelelor medicale și suplimentelor pe care David Popovici le folosește.

În același timp, părinții au convenit ca adolescentul să fie pe cât mai puțin expus public, fapt care a fost transmis în sistem piramidal către cei care lucrează și au lucrat cu David de-a lungul carierei sale.

De precizat este că, există o regulă internă, mai precis aceea că numai David și antrenorul său discută diferite subiecte în media, iar orice alte persoane care vorbesc despre sportiv trebuie să treacă prin filtrul celor doi, înainte de a povesti orice subiect despre Popovici, potrivit wowbiz.ro.

Comenteaza