George Buhnici, arestat în Bulgaria! Ce a făcut fostul prezentator TV

George Buhnici, arestat în Bulgaria! Ce a făcut fostul prezentator TV

Fostul prezentator, George Buhnici, a avut o problemă în Bulgaria în urmă cu câțiva ani, când a fost arestat.

Toată situația s-a întâmplat în anul 2004, când George era cunoscut pentru materialele pe care le realiza cu camera ascunsă, pentru un post TV. Buhnici filmase cu acea cameră, comercianții din zona dintre vămile Giurgiu și Ruse, care vindeau țigări în cantități mai mari decât prevedea legea. 

Deși intrase în țara vecină doar pentru a întoarce mașina, vameșii bulgari au percheziționat mașina. Fostul jurnalist a fost arestat pe motiv că a intrat pe teritoriul Bulgariei cu echipamentul specific de filmare, interzis de lege. Acele camere puteau fi utilizate doar de către oamenii legii.

La momentul acela, situația a fost viralizată, iar autoritățile bulgare au fost criticate. Buhnici fusese acuzat de spionaj, din cauza camerelor ascunse pe care le deținea. Eliberarea jurnalistului a fost una destul de dificilă, în care s-au implicat oameni influenți.

„ Bulgarii au adus un specialist care să certifice că acea cameră ascunsă este artizanală, făcută de mine acasă, cu scopul de a spiona. Adrian Sârbu l-a rugat pe Geoană să vorbească cu Regele Simeon, premierul Bulgariei de atunci, iar Simeon nu a putut face nimic.

Cu toate astea, nu mi-era frică. Am fost eliberat în baza unui articol introdus de curând în legea bulgară prin care granița era considerată spațiu public, iar eu, ca jurnalist, aveam voie să filmez pe spațiu public”, a explicat George Buhnici.

După câțiva ani de la momentul tensionat din cariera lui, Buhnici a povestit ce condiții a trebuit să suporte. Fostul prezentator a mărturisit că nu mâncase mai nimic în ziua aceea.

„ Nu mâncasem nimic în afară de un colț de pâine și un capăt de salam obținute cu greu de avocați în seara arestării. Oricum nu îmi era foame. Eram un infractor de drept comun care moțăia pe un pat metalic fără saltea cu ochii pe pereții care păreau desenați cu resturi umane. WC-ul era un lux la discreția polițiștilor de pază. Somnul la fel.Peste câteva ore urma interogatoriul stalinist iar până după Sfântul Nicolae mă voi fi transformat într-un infractor condamnat și apoi într-un om liber”, a povestit vloggerul, potrivit kfetele.ro.

Comenteaza