Dani Mocanu, condamnat la șase luni de închisoare cu executare. Ce a făcut manelistul

Dani Mocanu, condamnat la șase luni de închisoare cu executare. Ce a făcut manelistul

Manelistul Dani Mocanu a fost condamnat, joi, de către Judecătoria Pitești, la șase luni de închisoare cu executare pentru instigare la ură prin melodiile lui.

Decizia nu este însă definitivă și poate fi contestată în termen de 10 zile.

Instanța a decis ca pe lângă detenție, Mocanu să plătească și o amendă de 15 mii de lei, iar platformei Youtube i-a cerut să șteargă videoclipul, potrivit stirileprotv.ro

În rechizitoriu, procurorii au menționat: „În data de 27.04.2019, inculpatul a încărcat pe platforma online Youtube un videoclip filmat și montat anterior, prin intermediul căruia a instigat publicul larg, la ură și discriminare împotriva femeilor. La finalul lunii noiembrie 2019, videoclipul înregistra peste 18 milioane de vizualizări şi a generat venituri de aproximativ 34.000 $, ce au constat în drepturi de publicitate aferente videoclipului”.

În iulie 2019, o melodie a lui Dani Mocanu a fost reclamată la Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării (CND), pentru versurile instigatoare la violenţă asupra femeilor.

Potrivit reclamanților, piesa reprezintă „discriminare pe criteriul sex şi instigare la violenţă şi are ca efect crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare şi ofensatoare la adresa femeilor“.

Până la momentul redactării acestei știri, piesa în cauza, intitulată ”Curwa”, se află încă pe platformă, reușind să strângă în total peste 22,6 milioane de vizualizări.

Comenteaza