A FOST ARESTAT chiar acum! Un mare artist al României, condamnat la închisoare

A FOST ARESTAT chiar acum! Un mare artist al României, condamnat la închisoare

Mircea Rus, fostul primar al comunei Band, a fost condamnat cu închisoarea de 3 ani, o lună şi 10 zile

Fostul primar al comunei Band a fost arestat și va ispăși o pedeapsă cu închisoare de 3 ani, o lună și zece zile, el fiind condamnat pentru a doua oară într-un dosar penal.

Mircea Rus, cunoscut și drept Mircea Rusu Band, a devenit celebru în anii 90, atunci când au ieșit piesele ”Verde-nourat” sau ”Omul bun și pomul copt”. O altă piesă cunoscută de-a lui a fost ”Iarba verde de acasă”.

Concret, Curtea de Apel Târgu Mureș l-a condamnat pe fostul primar la doi ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la delapidare în formă continuată, pentru 26 de acte materiale, în legătură cu unul dintre casierii Primăriei Band de la acea vreme, Gârbu Petru, şi la alţi doi ani de închisoare, pentru aceeaşi infracţiune, în legătură cu un al doilea casier, Bodor Zoltan, tot pentru 26 de acte materiale.

Portatul instanței arată că cele două pedepse de câte 2 ani au fost contopite cu pedeapsa de un an şi 4 luni închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr. 179/3 iulie 2015 a Tribunalului Mureş, modificată şi definitivă prin decizia penală nr. 348/A/20 iunie 2018 a Curţii de Apel Târgu Mureş, pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice.

”Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, căreia îi adaugă un spor de un an, o lună şi 10 zile închisoare (reprezentând o treime din 3 ani şi 4 luni închisoare) şi aplică inculpatului Mircea Rus pedeapsa principală rezultantă de 3 ani, o lună şi 10 zile închisoare, cu executare în detenţie”, arată instanța.

Curtea de Apel Târgu Mureș spune că hotărârea în dosarul 4881/320/2020 este definitivă şi îl obligă pe fostul primar şi pe cei doi foşti casieri la restituirea sumelor către UAT Band, cu plata penalităţilor prevăzute de Codul de procedură fiscală, potrivit capital.ro.

Comenteaza