Câți ani de închisoare riscă Lidia Buble!!! Fosta iubită a lui Răzvan de la Neatza are probleme mari cu DIICOT

Câți ani de închisoare riscă Lidia Buble!!! Fosta iubită a lui Răzvan de la Neatza are probleme mari cu DIICOT
| Foto: cancan.ro

Lidia Buble a fost trimisă în judecată de procurorii DIICOT, într-un dosar în care este acuzată că ar fi oferit mită unor agenți de poliție.

Ancheta pe numele artistei ar fi început în perioada stării de urgență din 2020, Lidia Buble se întorcea acasă, la volanul mașinii sale, când ar fi fost oprită de un echipaj al Brigăzii Rutiere a Capitalei. Polițiștii i-ar fi cerut vedetei să sufle în aparatul etilotest, iar pentru a scăpa de orice acuzație, cântăreața le-a dat mită oamenilor legii.

Acum, după toate cele întâmplat, Lidia Buble a fost trimisă în judecată pentru dare de mită, iar vedeta riscă o condamnare cu închisoare. Fapta artistei este încadrată la articolul 290, alineatul 1, cu aplicare în articolul 75, alin 2, literele a și b, Cod Penal, ceea ce poate însemna o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani, potrivit WOWbiz.ro.

Însă procurorii DIICOT au luat în calcul faptul că vedeta a colaborat cu anchetatorii și nu a împiedicat investigația, așa că au trimis-o în judecată cu o propunere de circumstanțe atenuante, fapt care de obicei înseamnă o pedeapsa minimă, iar judecătorii pot da o condamnare cu suspendare.

Totul s-a întâmplat pe 15 februarie. Lidia Buble ar fi încercat să le ofere agenților între 300 de lei și 200 de euro pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest, cât şi pentru a nu fi sancţionată contravenţional întrucât nu avea asupra sa declaraţia pe proprie răspundere.

„Suma de bani primită de către inculpaţi cu titlu de mită a fost remisă de către o inculpată cercetată în cauză, atât cu scopul de a nu fi testată cu aparatul etilotest, cât şi pentru a nu fi sancţionată contravenţional întrucât aceasta nu avea asupra sa declaraţia pe proprie răspundere necesară pentru deplasarea pe timp de noapte pe parcursul instituirii stării de alertă pe fondul pandemiei COVID-19, respectiv nu deţinea asupra sa documentele prevăzute la art. 35 alin. (2) din O.U.G. nr. 195/2002, fapt ce constituia contravenţie conform art. art. 101 alin. (1) pct. 18 din acelaşi act normativ”, se arată în comunicatul DIICOT, potrivit cancan.ro.

Comenteaza