Andreea Esca dată în judecată de o doctoriță! Suma colosală care trebuie plătită după pierderea procesului

Andreea Esca dată în judecată de o doctoriță! Suma colosală care trebuie plătită după pierderea procesului

Andreea Esca a fost dată în judecată de o doctoriță din Vrancea. Motivul este faptul că prezentatoarea de știri ar fi defăimat-o în cadrul unui material tv.

Femeia a pierdut și apelul iar acum are de plătit o sumă uriașă.

I.S., medic din Focșani, are acum de plătit cheltuieli de judecată de 14.238 lei pentru procesul pe fond și 8.824 lei pentru apel, adică 23.062 lei, ceea ce înseamnă puțin peste 4.600 de euro. Hotărârea a fost luată în urmă cu o săptămână la Tribunalul Vrancea și nu este definitivă.

Femeia are varianta recursului, însă ea trebuie să se gândească bine dacă apelează și la această variantă, pentru că există riscul ca în cazul unei noi înfrângeri, suma să crească exponențial.

Doctorița din Focșani a ajuns vedetă fără voie în urmă cu 8 ani, atunci când Andreea Esca a prezentat în cadrul jurnalului un incident extrem de ciudat a cărui protagonistă a fost aceasta.

 
Reportajul făcea referire la faptul că femeia ar fi acroșat cu mașina un polițist, după care ar fi mers cu farurile stinse, pe contrasens, până când a fost oprită de un alt echipaj. Conform informațiilor din dosar, ea a fost cercetată penal timp de 5 luni, după care dosarul i-a fost închis de procurori. Câțiva ani mai târziu, ea s-a adresat instanței solicitând scuze din partea trusturilor de presă care au mediatizat știrea folosindu-se de numele ei precum și plata a 34.500 de euro cu titlu de daune morale (plus 1.000 de lei pentru fiecare zi de întârziere). 

Doctorița a pierdut atât pe fond cât și în apel, considerându-se că jurnaliștii au prezentat faptele așa cum erau ele în acel moment, fără exagerări sau judecăți de valoare. Judecătorii au considerat că femeia nu a putut să demonstreze o legătură directă între articolele de presă și prejudiciul pe care susținea că l-a suferit. Pe de altă parte, avocatul postului de televiziune a indicat faptul că meseria pe care femeia o avea justifica interesul public față de respectiva întâmplare transformată ulterior în știre.

Andreea Esca a avut statut de pârât-intimat iar doctorița a cerut ca aceasta să-i plătească 3.000 de euro din fonduri personale, în cazul în care va fi găsită vinovată pentru faptele respective. Doctorița are la dispoziție 30 de zile pentru a formula recurs, în caz contrar decizia Tribunalului Vrancea va rămâne definitivă, potrivit wowbiz.ro

Comenteaza