Oamenii de știință au descoperit medicamentul care ucide COVID-19. Când va ajunge la noi

Oamenii de știință au descoperit medicamentul care ucide COVID-19. Când va ajunge la noi

Cercetătorii din Queensland, Australia au descoperit un medicament antiviral care distruge 99,9% din particulele de coronavirus din plămânii șoarecilor.

 

Tratamentul, administrat printr-o injecție, funcționează utilizând o tehnologie medicală numită silențierea genelor care a fost descoperită pentru prima dată în Australia în anii 1990.

Noua terapie a fost concepută pentru persoanele care sunt deja grav bolnave de Covid, pentru care este prea târziu să le fie administrat un vaccin.

Australienii au descoperit medicamentul care ucide coronavirusul. Când va fi pus pe piață
Cercetătorii din Queensland au făcut o descoperire imensă în lupta contra COVID-19, descoperind o modalitate de a ucide 99,9% din virus.

Tratamentul inovator funcționează ca o rachetă care detectează amprenta termică pentru a identifica și ataca încărcătura virală. Acesta a fost dezvoltat de o echipă de experți internaționali de la Menzies Health Institute Queensland de la Universitatea Griffith.

Tratamentul, administrat printr-o injecție, funcționează utilizând o tehnologie medicală numită silențierea genelor care a fost descoperită pentru prima dată în Australia în anii 1990. Silențierea genelor utilizează ARN-ul pentru a ataca virusul.

ARN-ul modificat a fost, de asemenea, utilizat pentru a dezvolta vaccinurile contra COVID produse de Pfizer și Moderna, dovedite a avea o eficiență de până la 96% eficiente în blocarea bolii.

Noua terapie a fost concepută pentru persoanele care sunt deja grav bolnave de Covid, pentru care este prea târziu să le fie administrat un vaccin.

Profesorul Nigel McMillan de la MHIQ, unul dintre cercetători, a declarat că tratamentul împiedică replicarea virusului și poate chiar pune capăt deceselor cauzate de COVID din întreaga lume.

„În esență, este o misiune de căutare și distrugere”, a spus el citat de Daily Mail. “Putem distruge în mod specific virusul care crește în plămânii cuiva.”

Tratamentul a fost testat doar la rozătoare și, prin urmare, rămâne necunoscut exact cât de eficient sau sigur va fi la om.

Dar cercetătorii spun că sunt încrezători că „celulele normale sunt complet nevătămate de acest tratament”. Ei speră că antiviralul va fi gata pentru lansare până în 2023.

“Aceasta este o tehnologie care funcționează cu bucăți mici de ARN care se pot lega în mod specific de genomul virusului”, a spus profesorul McMillan, potrivit fanatik.ro

Comenteaza