Evoluția pandemiei de COVID-19 în lume. Țările din Europa care se pregătesc pentru valul trei

Evoluția pandemiei de COVID-19 în lume. Țările din Europa care se pregătesc pentru valul trei
| Foto: Playtech.ro

Crește iar numărul cazurilor de Covid-19 la nivel mondial. Asta după o perioadă destul de mare în care trendul infectărilor a fost în continuă scădere.

Joi, de exemplu, au fost peste 427.000 de noi cazuri raportate în lume. O creștere cu 25% față de ziua precedentă, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Iar trendul crescător pare să se păstreze. Inclusiv la noi, unde ieri au fost peste 3.400 de noi cazuri. Și cam așa a fost toată săptămâna, peste 3.300 de cazuri la fiecare 24 de ore.

Sunt mai multe țări pe această listă, inclusiv cele care se pregătesc pentru un nou val al pandemiei din cauza tulpinilor noi, mai contagioase.

Cehia a înregistrat în ultima săptămână cea mai mare rată de incidență din lume, o creștere accelerată de tulpina britanică.

Bilanțul zilnic a ajuns la 15.000 de cazuri, iar numărul pacienților în stare gravă este la nivel record. Tocmai de aceea, cehii vor intra într-un nou lockdown de mâine.

Polonia și Slovacia sunt alte țări de pe această listă. În Polonia, numărul de cazuri a crescut constant cu 20% săptămânal, iar 10% dintre cazurile raportate sunt cazuri cu varianta britanică a virusului.

O creștere alarmantă a numărului de noi cazuri Covid se înregistrează și în Franța. Din 6 martie francezii ar putea putea reveni și ei la un lockdown total, potrivit alephnews.ro.

Comenteaza