De ce te îngrași fară să mănânci. IATĂ EXPLICAȚIILE MEDICILOR

De ce te îngrași fară să mănânci. IATĂ EXPLICAȚIILE MEDICILOR
| Foto: spynews.ro.

Lupta cu kilogramele în plus este o problemă majoră a omenirii. Iată care sunt motivele pentru care nu reușești să slăbești.

În majoritatea cazurilor, oamenii caută alimentele care, consumate să nu le adauge kilograme în plus. Însă, există și excepții în care anumite categorii de persoane se îngrașă fară să mănânce.

Ai probleme cu glanda tiroidă

Studiile arata că glanda tiroidă reglează metabolismul. Astfel, dacă suferi de hipotiroidie, glanda nu va secreta suficienţi hormoni. Așadar, acest lucru poate duce la scăderea metabolismului.

Te confrunţi cu dereglări hormonale

Te poți confrunta cu dereglări hormonale. În acest caz, problemele endocrine, precum sindromul ovarului polichistic sau instalarea menopauzei, pot afecta echilibrul hormonal. Chiar dacă urmezi un regim alimentar sănătos, acesta nu va avea un efect prea mare asupra organismului tău.

Nu te odihneşti suficient

Un alt factor îl reprezintă odihna. Astfel, atât cantitatea, cât şi calitatea somnului sunt la fel de importante în lupta cu kilogramele în plus.

Eşti stresată

Chiar și stresul, dar şi anxietatea duc la mărirea nivelului de cortizol. În acest caz, somnul insuficient şi de proastă calitate duce, pe termen lung, la îngrăşare.

Iei masa la ore nepotrivite

Alimentația la ore nepotrivite poate afecta stilul de viață. Mesele ar trebui să fie luate la orele potrivite, iar consumul alimentelor după ora 18:00 ar trebui complet evitat.

Boli care pot crește pofta de mâncare
Există, totuși, câteva boli care pot crește pofta de mâncare.

Hipotiroidismul

În cazul în care tiroida nu mai produce suficienți hormoni, veți începe să acumulați kilograme în plus. Mai mult decât atât, părul se poate subția, pielea se poate usca, și veți începe să dați semne de oboseală, frig sau chiar constipație.

Depresia

Acumularea kilogramelor în plus pot fi semne secundare ale depresiei. Cei care dispun de această tulburare de dispoziție au nivelul de cortizol mai ridicat.

Insomnia

Persoanele care se odihnesc mai puțin de 6 ore pe noapte pot să aibă mai multă grăsime în corp. Lipsa somnului poate produce prea mulți hormoni cortizol și insulină, ce pot duce la kilograme în plus.

Boala lui Cushing

În majoritatea cazurilor, cortizolul menține tensiunea arterială și nivelul de zahăr din sânge la o limită bună. Însă, în momentul în care glandele suprarenale produc prea mult din acest hormon de stres, se pot acumula mai multe kilograme.

Diabet

Diabetul poate reprezenta și el o altă boală a îngrășării. Aceasta se poate trata cu ajutorul unui amestec de dietă, exerciții fizice, insulină și medicamente.

sursă: spynews.ro.

Comenteaza