Cercetătorii au inventat microcipuri care, implantate în piele, detectează infecția Covid

Cercetătorii au inventat microcipuri care, implantate în piele, detectează infecția Covid

Cercetătorii de la Pentagon au inventat un cip care poate fi implantat sub piele, după care, el va detecta dacă te-ai infectat cu coronavirus.

 O altă invenție revoluționară dezvoltată în laboratoarele Pentagonului este un filtru atașat unui aparat de dializă care poate anihila virusul din sângele pacienților.

DARPA, o agenție a Departamentului Apărării al Statelor Unite, a anunțat că lucrează de ani de zile la o metodă de a preveni și de a pune capăt pandemiilor. În cadrul emisiunii 60 minutes, difuzată pe postul CBS, un reprezentant DARPA a prezentat cipul care, implantat în piele, poate detecta infecția cu coronavirus a pacientului.

Ideea acestui dispozitiv a apărut după cazul portavionului nuclear american USS Theodore Roosevelt, unde 1.271 de persoane de la bord s-au infectat cu coronavirus, potrivit The Independent.

Cipul nu înregistrează mișcările, ci a fost creat pentru a testa în permanență sângele pacientului.

“Îl implantezi sub piele și îți poate arăta dacă apar reacții chimice în organism. Funcționează ca un martor de bord”, a declarat colonelul în retragere Matt Hepburn. “Putem obține astfel de informații între două și cinci minute”.

De asemenea, Hepburn a mai prezentat o invenție revoluționară: un filtru atașat unui aparat de dializă care poate anihila virusul din sângele pacienților. Acesta a a mai adăugat că dispozitivul a fost testat deja pe “Pacientul 16”, partenerul unui cadru militar care se afla în șoc septic. După câteva zile de tratament, pacientul și-a revenit complet.

Tratamentul a fost aprobat de FDA doar pentru urgențe și a fost folosit pentru 300 de pacienți.

Mai bine de un sfert dintre cei 4.800 de marinari aflați la bordul portavionului nuclear USS Theodore Roosevelt au fost testați pozitiv pentru coronavirus, anul trecut. Epidemia de la bordul portavionului cu propulsie nucleară a condus la demisia secretarului interimar al marinei, în urma unui scandal provocat de declaraţii pe care Thomas Modly le-a făcut despre comandantul navei, Brett Crozier, care a devăzluit focarul şi a cerut evacuarea şi pe care l-a destituit din această cauză, potrivit observatornews.ro.

Etichete
Comenteaza