Când vor dispărea noile mutații de COVId. Ce spune Bill Gates

Când vor dispărea noile mutații de COVId. Ce spune Bill Gates

Bill Gates spune că virusul care a îmbolnăvit întreaga Planetă, suferă mutații lente. 

Potrivit declarațiilor făcute de omul de afaceri, încercarea medicilor de a lupta cu virusul SARS-CoV-2 este mult îngreunată de noile mutații ale virusului.

„Am petrecut mult timp în ultimul an discutând cu colegii de la fundația noastră și din întreaga lume despre modalitățile de a testa, trata și preveni COVID-19.

În ultimele luni, experții își pun din ce în ce mai mult aceeași întrebare: Cum vor influența noile mutații de coronavirus eforturile noastre de a pune capăt pandemiei?”, scrie Bill Gates.

Omul de afaceri susține că în momentul în care numărul persoanelor infectate se va reduce, cel mai probabil, se va reduce și apariția noilor mutații.

„Știu că pare ca și cum ar apărea noi variante tot timpul. Acest lucru se datorează faptului că circulă atât de multe virusuri în întreaga lume, oferindu-i mai multe „oportunități” de schimbare. Odată ce numărul cazurilor va scădea, probabil că vom vedea mai rar noi variante”, explică fondatorul Microsoft, potrivit Aleph News.

Riscul ca o tulpină mult mai agresivă a virusului să apară este foarte mare, dacă procesul de vaccinare nu se va face pe toată planeta.

„COVAX a anunțat recent că va putea livra 300 de milioane de doze până la mijlocul anului 2021. Aceasta este o veste minunată, dar lumea va avea nevoie de mult mai mult pentru a elimina cu adevărat amenințarea COVID-19.

Sper că țările bogate vor continua să sprijine activitatea COVAX, chiar dacă viața începe să revină la normal în unele părți ale globului în timpul verii”, a mai explicat Bill Gates, potrivit cancan.ro.

Comenteaza