ATENȚIE! Nu lua aceste vitamine în exces, dacă nu vrei să te îmbolnăvești

ATENȚIE! Nu lua aceste vitamine în exces, dacă nu vrei să te îmbolnăvești

20 de milioane de oameni de pe toată planeta folosesc regulat vitamine și suplimente.

Săptămâna trecută, un nou studiu de la Universitatea din Reading a descoperit că administrarea de vitamina B6 ar putea reduce anxietatea și depresia.

„Dacă ești în formă, nu ai nevoie de suplimente. Dar dacă ai un stil de viață agitat sau o dietă restrictivă, atunci corpul tău s-ar putea să nuprimească ce are nevoie. În acest caz, niște vitamine ar putea fi benefice.”, a spus farmacistul Michael Sam-York pentru The Sun, potrivit gândul.ro.

Vitamina D este suplimentul cel mai prescris de medicii de familie. Chiar dacă corpul nostru produce vitamina D de la lumina soarelui, NHS recomandă tuturor să ia în considerare un supliment în timpul toamnei și iernii. Această vitamină este vitală pentru menținerea oaselor, dinților și mușchilor sănătoși.

Cel mai bine este să fii precaut în ceea ce privește sănătatea ta. Există dovezi că unele suplimente și vitamine funcționează, în timp ce altele nu au vreun efect asupra corpului tău. Dacă nu observați o diferență fizică sau o îmbunătățire a simptomelor, atunci nu continuați să luați vitaminele.

Cu toate acestea, unele au și efecte secundare. Deși se întâmplă rar, a lua prea multă vitamina A, D, B6, niacină sau E poate duce la rezultate potențial dăunătoare. Femeile însărcinate, de exemplu, nu ar trebui să ia vitamina A, deoarece poate avea un efect negativ asupra copilului, potrivit The Sun.

Comenteaza