Zeci de telefoane mobile, găsite îngropate în șanțuri. Ce au descoperit polițiștii când le-au deschis

Zeci de telefoane mobile, găsite îngropate în șanțuri. Ce au descoperit polițiștii când le-au deschis
| Foto: playtech.ro

Zeci de telefoane mobile au fost găsite îngropate în șanțuri. Acestea erau folosite de o grupare de escroci care păcăleau lumea telefonic, după care scăpau de aparatele de comunicare.

O grupare de cetățeni bulgari acuzată că a obţinut 500.000 de euro din înşelăciuni în țara noastră și Bulgaria a fost depistată în România. Procurorii DIICOT și polițiștii au făcut, ieri, o percheziție în București, la locuințele unora dintre suspecți.

Unii dintre suspecți, denumiţii ”vartachi”, sunau la întâmplare la diferite numere de telefon fixe şi sub diverse pretexte păcăleau oamenii şi înşelau persoanele vătămate, de la care obţineau sume importante de bani sau bunuri de valoare. O parte dintre suspecți aveau rolul de a recruta și controla curierii ce preluau banii şi obiectele de valoare de la victimele înșelătoriilor.

Bărbații foloseau numai telefoane cumpărate din piețe și le îngropau în șanțurile de pe marginea drumurilor, înainte de a se întoarce în Bulgaria. Grupul infracțional era format din cetățeni bulgari și acționa în România și Bulgaria, după cum a informat DIICOT.

Suspecții închiriau camere de hotel şi de pensiuni unde nu se cereau documente de identitate: De asemenea, aceștia cumpărau cartelele SIM de la diferite chioşcuri, benzinării şi supermarketuri și foloseau doar telefoane mobile cumpărate din târguri și piețe.

Astfel, potrivit playtech.ro, mai multe dispozitive mobile au fost ascunse în şanţurile de pe marginea drumurilor, înainte de a intra în Bulgaria, în timp ce altele erau pur și simplu distruse. Prejudiciul estimat de rețeaua infracțională ajunge la 500.000 de euro.

Comenteaza