Răsturnare de situație în scandalul lui Cristian Cioacă. Ce i-a făcut polițistul criminal 

Răsturnare de situație în scandalul lui Cristian Cioacă. Ce i-a făcut polițistul criminal 

Cristian Cioacă s-a răzgândit în procesul în care a fost citat și fiul său

Deși inițial a solicitat să i se șteargă din cazier condamnarea primită pentru accesare ilegală a unui sistem informatic, sperând că, ulterior, va obține liberarea condiționată în dosarul de omor, polițistul Cristian Cioacă s-a răzgândit la primul termen, când au fost citați fiul său și hackerul care l-a ajutat să spargă e-mailul Elodiei.

„Ia act de retragerea contestaţiei în anulare formulată de contestatorul Cioacă Constantin Cristian împotriva deciziei penale nr. 524 din data de 22.10.2014 pronunţată de Curtea de apel Brașov. În baza art. 275 alin. 2 din Codul de procedură penală, obligă contestatorul la plata sumei de 200 lei către stat cu titlu de cheltuieli judiciare. În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, suma de 680 lei, reprezentând onorariul apărătorului din oficiu, se avansează Baroului Brașov din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă”, a decis instața.

În procesul indicat în hotărâre hackerul Adrian Niţu, care l-a ajutat pe Cioacă să spargă căsuţa de e-mail a fostei sale soţii, Elodia Ghinescu, a primit o pedeapsă de un an şi jumătate cu suspensare.
Poliţistul Cristian Cioacă şi Adrian Marin Niţu au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT în februarie 2009, pentru accesarea fără drept a serverelor de e-mail unde erau stocate mesajele avocatei Elodia Ghinescu.

Potrivit procurorilor, „inculpatul Cioacă Constantin Cristian, cu sprijinul învinuitului Breazu Marius, a accesat fără drept sistemul informatic al serverelor de e-mail unde erau stocate mesajele avocatei Ghinescu Elodia-Marilena şi l-a determinat pe inculpatul Niţu Marin Adrian să acceseze, de asemenea fără drept, sistemul informatic al serverelor de e-mail, pe care erau stocate mesajele de la adresa e-mail a avocatei Ghinescu Elodia-Marilena, încălcând astfel măsurile de securitate prin folosirea în mod fraudulos a numelui de utilizator şi a parolei de autentificare – fără a fi titulari ai acestora – şi să transfere date informatice în alte sisteme informatice“, potrivit spynews.ro.

Comenteaza