Dezvăluirile cheie ale unui copil de 8 ani în dosarul Caracal. Ce știa el despre Dincă

Dezvăluirile cheie ale unui copil de 8 ani în dosarul Caracal. Ce știa el despre Dincă
| Foto: fanatik.ro

Șase martori au fost audați la Tribunalul Olt în dosarul Caracal. Printre aceștia se numără și un băiat de 8 ani căruia Dincă i-a înmânat telefonul pe care a fost sunată mama Alexandrei la o zi după răpire.

Instanța a continua audierea martorilor propuși de procurorii DIICOT în dosarul Caracal. Unii dintre cei care au dat declarații la termenul de miercuri au fost aduși cu mandat, pentru că anterior au fost citați să se prezinte și nu au venit la instanță.

Avocații familiilor celor două fete au cerut refacerea rapoartelor de expertiză, lucru care poate fi posibil în urma reaudierii martorilor din dosar.

„Copilul a spus că Dincă a ieșit din Bănie și i-a lăsat o sacoșă cu un telefon. Totodată, copilul mai afirmă că Dincă avea mustață, însă toată lumea știe că nu avea. În același timp, îl recunoaște pe Dincă din boxă”, a spus Carmen Obîrșanu, avocata familiei Melencu.

Avocata a mai spus că a cerut instanței să suspende audierea copilului în dosarul Caracal, pentru că acesta a venit cu mama lui, care este și ea martor în dosar. Codul de procedură penală prevede că un minor nu poate fi audiat ca martor în prezența părintelui care este și el martor în același dosar. În această situație, audierea minorului se face în prezența unui reprezentant al autorității tutelare sau a unei rude. 

Legea mai prevede și că dacă instanța consideră necesar, poate cere audierea minorului în prezența unui psiholog. Judecătorul, la sesizarea avocatei familiei Melencu, a stabilit ca, la următorul termen din dosarul Caracal, băiatul de opt ani să fie reaudiat în prezența unui psiholog.  

Carmen Obîrșanu a mai solicitat instanței să ceară verificarea apelurilor video efectuate de pe telefonul Luizei inclusiv după răpire. Avocata susține că aceste apeluri au fost șterse și acum apar doar în listing-ul de apeluri efectuate.

„Am făcut adresă oficială și mi-a venit, oficial, că pe listingul real se află apeluri video inițiate de pe telefonul Luizei, apeluri video care au fost șterse de anchetatori de pe listingul de la dosar. Prin ștergerea acestor apeluri, ce probe au vrut să ascundă? Pentru că sunt sute de apeluri, chiar după răpire, pe un listing sunt cinci și pe altul sunt șase apeluri video” a precizat avocata.

Următorul termen, la care se va continua cu audierea martorilor, este pe 19 mai.

În dosarul Caracal, Gheorghe Dincă este judecat pentru omor, trafic de minori,  viol și profanare de cadavre, iar Ștefan Risipițeanu, complicele lui Gheorghe Dincă, pentru violarea Luizei Melencu, potrivit gandul.ro.

 

Etichete
Comenteaza