Răzvan Prișcă, PNL: Mandatul președinției belgiene a Consiliului UE reprezintă o imensă provocare

Răzvan Prișcă, PNL: Mandatul președinției belgiene a Consiliului UE reprezintă o imensă provocare

Începând cu 1 ianuarie, Belgia preia, pentru a 13-a oară, Președinția rotativă a Consiliului UE, într-o perioadă extrem de dificilă, atât pe plan european cât și internațional.

„România își exprimă sprijinul deplin pentru viziunea prezentată de Președinția belgiană a Consiliului UE. Considerăm că apărarea statului de drept, a democrației și a unității europene, consolidarea competitivității, urmărirea unei tranziții verzi și juste, consolidarea agendei sociale și de sănătate, protejarea oamenilor și a frontierelor precum și promovarea unei Europe puternice pe plan internațional sunt acțiuni fundamentale ce stau la baza creionării unui viitor mai bun și mai sigur pentru fiecare Stat Membru.

Mandatul președinției belgiene reprezintă, de asemenea, și o imensă provocare mai ales în contextul viitoarelor alegeri europene. Acestea vor reprezenta un test al capacității UE de a menține un curs ambițios de integrare europeană și de a evita escaladarea tendințelor populiste și anti-europene, un fenomen în ascensiune pe continent (mai ales în an electoral).

Având în vedere contextul sfârşitului şi începutului unui nou ciclu legislativ, România consideră că finalizarea dosarelor legislative importante, încheierea discuţiilor privind viitoarea Agendă Strategică şi continuarea procesului de extindere al Uniunii Europene trebuie să fie principalele obiective ale celui de-al 13 mandat pe care Belgia îl are în fruntea Consiliului UE” a declarat Răzvan Prișcă, deputat PNL.

Comenteaza