Vladimir Putin și-a scos armata la treabă. Armata rusă va avea în curând tancuri robotizate

Vladimir Putin și-a scos armata la treabă. Armata rusă va avea în curând tancuri robotizate
| Foto: observatornews.ro.

Ministrul rus al Apărării, Sergei Shoigu, a participat la o demonstrație de forță a tancurilor robotizate Uran-9, fără pilot.

Serghei Shoigu a inspectat recent fabrica de producție și tehnologie din Nakhabino, lângă Moscova, unde sunt concepute tancurile fără pilot Uran-9.

Potrivit ministrului Apărării, militarii ruși vor fi instruiți să opereze tancurile robotizate Uran-9 în unități militare speciale, scrie observatornews.ro.

Un videoclip arată tancul fără pilot în acțiune. Este înarmat cu o armă automată de 30 mm, rachete antitanc Ataka și aruncătoare de flacări Shmel.

Armata rusă deține în prezent roboți de îndepărtare a minelor numiți Uran-6, de luptă împotriva incendiilor Uran-14, precum și de atac - Uran-9.

Roboții subacvatici și spion sunt, de asemenea, în curs de dezvoltare.

Shoigu a ordonat proiectanților de roboți să îmbunătățească capacitatea tehnică a armatei sale fără pilot pentru a depăși impactul „radiației electromagnetice puternice, precum și a poluării radioactive”.

„Ne așteptăm să continuăm să extindem gama de roboți, care, desigur, sunt deja la mare căutare în armată astăzi”, a spus el.

Roboții de atac și de eliminare a minelor au fost testați în Siria, înainte de formarea primei unități.

”Au fost identificate neajunsuri în timpul testelor din Siria. În special, problemele de control, mobilitate redusă și funcții de supraveghere militare nesatisfăcătoare au fost luate în considerare de ingineri și au fost rectificate”, a declarat Vladimir Dmitriev, șeful Preocupării Kalashnikov.

Comenteaza