Vladimir Putin a cerut o nouă lege. Ce are de gând să facă? Măsura ne va afecta și pe noi

Vladimir Putin a cerut o nouă lege. Ce are de gând să facă? Măsura ne va afecta și pe noi

Vladimir Putin vine acum cu o nouă lege pentru cei din țara sa, în contextul războiului ruso-ucrainean.

Conform Adevărul, legea pentru care militează liderul rus aduce cu ea pedepse de până la 15 ani de închisoare pentru cei care se abat de la reguli.

Vorbim despre adoptarea unui nou proiect de lege de către camera inferioară a Parlamentului rus, prin care se cere aplicarea unor sancțiuni dure împotriva celor care facilitează circulația ”informațiilor mincinoase” ce fac referire la acțiunile rușilor peste granița țării. 

Prin acest proiect legislativ, liderul de la Kremlin vizează controlul comunicării publice, completând astfel legea ce a intrat în vigoare la începutul lunii martie, care prevede o pedeaspă de până la 15 ani de închisoare pentru publicarea ”informațiilor mincinoase” referitoare la armata rusă. 

Concret, conform unui comunicat emis de Parlamentul rus, adoptarea acestei adăugiri a legii deja existente, îi pedepsește pe cei de pe teritoriul Rusiei care permit și facilitează „difuzarea în public, cu bună ştiinţă, a unor informaţii sub pretextul unor informaţii fiabile”  prin care se face referire la „acţiunile organelor statului rus în afara teritoriului rus”.

Acest proiect de lege, dacă va fi promulgat de Vladimir Putin, pentru a intra astfel în vigoare, prevede pedeaspe de trei ani de închisoare, iar dacă este vorba despre un „abuz dintr-o poziţie oficială”, o „creare artificială de probe” sau o acțiune „motivată de ură sau ostilitate politică, ideologică, rasială, naţională sau religioasă”, atunci pedeapsă crește până la cinci ani petrecuți după gratii.

Tot cu cinci ani de închisoare vor fi pedepsiți și cei care vor pune în aplicare „acţiuni prin care vizează discreditarea exercitării puterii pe care o au organele de stat ruse în afara teritorului” rus. 

De asemenea, în cazul în care „informaţiile mincinoase” difuzate în spațiul public rus au „dus la consecinţe grave”, atunci legea prevede o pedeapsă pentru cel sau cei vinovați de până la 15 ani petrecuți după gratii, potrivit wowbiz.ro.

Comenteaza