Un mare traficant de droguri a fost prins după 35 de ani în care a trăit sub identitatea unui copil mort

Un mare traficant de droguri a fost prins după 35 de ani în care a trăit sub identitatea unui copil mort

Un lider al rețelelor de trafic de droguri, acuzat în SUA, a fost prins după trei decenii în care a evitat autorităţile. Howard Farley a folosit identitatea unui bebeluş decedat în 1955.

Howard Farley a fost în cele din urmă prins miercuri, în timp ce încerca să urce în avionul său privat în hangarul de la casa sa din Florida, a declarat avocatul acestuia american Maria Chapa Lopez într-un comunicat.

Fugarul în vârstă de 72 de ani a fost pus sub acuzare în 1985 pentru că ar fi condus Linia de Sud, o linie de cale ferată folosită pentru a transporta narcotice pe întreg teritoriul SUA.

Din 73 de persoane arestate în acest caz, Farley a fost singurul care nu a fost prins până acum.

Potrivit NY POST, timp de 35 de ani, Farley ar fi trăit chiar sub nasul autorităților, folosind numele unui copil din Florida care a murit în 1955. Presupusa sa șmecherie a ieșit la iveală după ce guvernul a primit o cerere de reînnoire a pașaportului în februarie, folosind numele, data nașterii și numărul de asigurări sociale al băiatului decedat.

Anchetatorii au găsit înregistrările de deces pentru acea persoană și au descoperit că informațiile de securitate socială ale T.B. (băiatul decedat) nu au fost înregistrate până în 1983, neobișnuit pentru cineva născut în 1954.

Plângerea susține că Farley a folosit informațiile T.B pentru a obține un pașaport de trei ori: în martie 1987, octombrie 1998 și octombrie 2008.

Anchetatorii mai susțin că Farley a obținut un permis de conducere din Florida și un permis de pilot folosind identitatea T.B.

Dacă va fi condamnat pentru acuzația de fraudă a pașaportului, el va fi condamnat la maximum 10 ani de închisoare federală.

Comenteaza