Veste bună pentru români. Valoarea tichetelor de masă s-ar putea schimba. Cât vor fi acestea

Veste bună pentru români. Valoarea tichetelor de masă s-ar putea schimba. Cât vor fi acestea

Majorarea valorii tichetelor de masă este luată în considerare acuma de autorități. Ele ar putea chiar să se dubleze începând cu luna iunie. 
  

Dacă valoarea unui tichet de masă în prezent e de 20,09 lei, ei bine începând cu luna iunie valoarea ar putea chiar să se dubleze, asta după ce premierul Nicolae Ciucă ar fi propus o sumă mult mai mare pentru tichetele de masă.

Potrivit RomâniaTV, premierul Nicolae Ciucă ar fi propus ca valoarea tichetelor de masă să fie de 40 de lei, adică dublu față de suma pe care o are acum un tichet de masă pentru angajați.

Pentru fiecare salariat, această majorare ar fi una benefică, mai ales după scumpirile din ultima vreme. Majorarea tichetelor ar înseamna un plus de 216 lei lunar pentru fiecare angajat în parte.

În prezent, pentru 22 de zile lucrătoare, tichetele de masă echivalează cu suma de 443, 74 de lei însă ca urmare a majorării, dacă lucrurile vor fi aprobate, atunci suma tichetelor de masă în fiecare lună va fi de 660 de lei.

„Au fost discuții pe acest subiect, urmând ca în perioda următoare să mai discutăm. Este vorba despre o formă de protecție a populației în fața valului de scumpiri în special la produselor alimentare de bază”, potrivit surselor guvernamentale, citează RomâniaTV.

Din acest an, autoritățile au decis ca tichetele de masă să nu mai fi emise în format tipărit, ci doar digital, pe card. O excepție o fac însă tichetele deja emise până la data de 21 ianuarie 2022, care vor rămâne valabile până la momentul expirării.

Această schimbare a fost luată anul trecut, atunci când în cadrul unei ordonanțe de urgență s-a decis trecerea de la tichetele în format fizic la tichetele în format digital, pentru toți angajații din România, potrivit spynews.ro.

Comenteaza