Ultimul gest cutremurător făcut de românul eutanasiat în Spania. Organele lui vor fi donate

Ultimul gest cutremurător făcut de românul eutanasiat în Spania. Organele lui vor fi donate

Marin Eugen Sabău, Ieri, românul supranumit „Pistolarul din Tarragona”, a fost eutanasiat de autoritățile spaniole.

Acesta a rănit trei foști colegi și doi agenți ai Mossos d’Esquadra în decembrie anul trecut, a fost eutanasiat imediat după ora 14:00 în spitalul penitenciar din Terrassa.

Medicii l-au sedat și i-au pus la dispoziție un preparat specific cu substanțe chimice care să-i pună capăt vieții. Astfel, procesul a fost rapid și nedureros pentru fostul agent de pază, care suferea de tetraplegie ireversibilă cu dureri constante și persistente, în urma leziunilor suferite în timpul urmăririi sale.

Sabău a făcut un ultim gest altruist înainte de moarte. Acesta a luat decizia de a-și dona organele, așa cum anunțase avocatul său, Gerard Amigó. 

„Pistolarul din Tarragona” avea 45 de ani și era născut în România, dar locuia de 20 de ani în Spania.

Pe 14 decembrie 2021 a intrat în birourile companiei de pază în care lucrase, Securitas și și-a împușcat trei foști colegi și a rănit alți doi polițiști. 

În timpul urmăririi sale, acesta a fost rănit grav la nivelul măduvei spinării. Din acea zi a fost internat la spitalul penitenciar din Terrassa.

Victimele au încercat să blocheze eutanasia pentru a primi despăgubiri, dar toate autoritățile judiciare le-au respins contestațiile, potrivit stirilekanald.ro.

Comenteaza