Un bărbat cere injecții pentru dureri grave, din închisoare. Care este starea lui

Un bărbat cere injecții pentru dureri grave, din închisoare. Care este starea lui

Criticul Kremlinului Alexei Navalnîi, încarcerat într-o închisoare din Rusia, a solicitat ajutorul unei comisii publice pentru a obţine injecţii cu analgrezice pentru dureri grave pe picior.

Alexei Navalnîi a fost închis luna trecută, pentru o pedeapsă de doi ani şi jumătate, primită pentru acuzaţii despre care afirmă că sunt motivate politic. Acesta a fost arestat în ianuarie, la întoarcerea în Rusia din Germania, unde şi-a revenit după ce a fost otrăvit cu agentul neurotoxic noviciok.

Politicianul de opoziţie, în vârstă de 44 de ani, a afirmat într-un comunicat că cererea sa pentru a fi tratat de către un medic civil a fost respinsă şi că a fost trezit de un paznic la fiecare oră în timpul nopţii, într-o încercare deliberată de a-i submina sănătatea.

Membrii unei comisii publice locale de monitorizare, un organism semi-oficial cu acces la închisorile ruseşti, l-au vizitat vineri pe Navalnîi în colonia penală în care se află, la 100 de kilometri la est de Moscova.

”Dintr-o conversaţie (cu Navalnîi) am aflat că simte durere la picior şi a cerut ajutor pentru a face injecţii cu Diclofenac pentru reducerea durerii. El este capabil încă să meargă”, a declarat Viaceslav Kulikov, şeful comisiei, într-un comunicat transmis online.

Comisia nu a spus dacă Navalnîi a primit injecţiile analgezice pe care le-a cerut.

”Ne-am ... asigurat că solicitarea sa a fost înregistrată oficial”, a spus Kulikov, potrivit observatornews.ro.

Comenteaza