Toată Europa e în stare de şoc! Putin l-a UCIS pe loc

Toată Europa e în stare de şoc! Putin l-a UCIS pe loc

Jaroslaw Kaczynski, vicepremier şi lider al partidului aflat la putere în Polonia, acuză Rusia că este vinovată pentru tragedia aviatică din anul 2010, când fratele său a murit.

Reamintim că 96 de persoane au murit, pe 10 aprilie 2010, după ce avionul în care se aflau mergea în Rusia pentru a aduce un omagiu victimelor masacrului de la Katyn, în apropiere de Smolensk, din 1940.

În avion se aflau preşedintele Poloniei, Lech Kaczynski, soţia acestuia, precum şi mai mulţi înalţi responsabili polonezi. La acel moment, Vladimir Putin era premierul Rusiei, iar unele voci din Polonia l-au acuzat atunci că ar fi în spatele acestui „atentat”.

Jaroslaw Kaczynski spune că va prezenta dovezi „foarte curând”, care vor indica faptul că Rusia se află în spatele tragediei în care a murit fratele său geamăn, notează agenţia AFP.

În discursul susţinut duminică în faţa palatul prezidenţial, Jaroslaw Kaczynski a declarat că „are un răspuns complet şi verificat de mai multe surse, inclusiv din străinătate” cu privire la tragedia aviatică din 2010.

Elementele respective „vor fi prezentate publicului foarte curând”, a mai spus politicianul, fără a oferi alte detalii.

Totuşi, el a recunoscut că va mai dura până când se va face complet lumină în acest caz, pentru că trebuie mai întâi să fie identificaţi „cei care au luat decizia şi cei care au executat-o, aici în Polonia, dar mai ales în Rusia”.

Jaroslaw Kaczynski a fost întrebat cine beneficiază de pe urma acestei crime. Politicianul a evocat politica fratelui său opusă intereselor Moscovei, atât în cursul conflictului dintre Rusia şi Georgia, cât şi în strategia de construire a conductelor de gaze pentru a evita Rusia.

Etichete
Comenteaza