Video Sute de șoferi de TIR, mulți dintre ei români, umiliți la intrare în Germania: "De ce suntem tratați așa?”

Sute de șoferi de TIR, mulți dintre ei români, umiliți la intrare în Germania: "De ce suntem tratați așa?”
| Foto: observatornews.ro

După haosul produs la sfârşitul anului trecut în sudul Angliei, la Dover, când mii de şoferi de TIR au fost blocaţi zile în şir la graniţa cu Franţa, așteptând să facă teste Covid, episodul umilitor se repetă acum la intrare in Germania.

 Anul trecut, cu câteva zile înainte de Crăciun, mii de TIR-uri, multe dintre ele conduse de șoferi români, au fost blocate în Dover, sudul Angliei, mai multe zile, după ce Franța a închis graniţa din cauza noii tulpini de coronavirus.

Au fost nevoiţi să aştepte zeci de ore la graniţă, nu au avut unde să dormă, să-şi facă igiena zilnică sua să mănânce. Cel mai dureror lucru a fost că nu au putut ajunge acasă, la familiile lor, de Sărbători.

Episodul umilitor se repetă acum pe autostrăzile din Cehia, la graniţa cu Germania, din cauza noilor restricţii de intrare impuse de Berlin la frontierele de sud-est şi sud.

Pe autostrada E55/D8, care face legătura între Praga şi Dresda, camioanele au format cozi de peste 25 de kilometri, în fața centrelor de testare Covid-19.

Haosul s-a creat după ce Germania a impus, duminică, restricţii de intrare la graniţele cu Cehia şi Austria, din cauza îngrijorărilor provocate de prezenţa noilor tulpini mai infecţioase de coronavirus în aceste regiuni.

Pe autostrada E55/D8, care face legătura între Praga şi Dresda, camioanele au format cozi de peste 25 de kilometri, în fața centrelor de testare Covid-19.

Astfel, şoferii s-au trezit că trebuie să prezinte la frontieră un test negativ Covid, care să nu fie mai vechi de 48 de ore.

Măsura i-a luat prin surprindere pe mulţi dintre transportatori, oamenii declarându-se revoltaţi că trebuie să stea în ninsoare și frig, pentru a se testa: De ce suntem tratați așa? Pe cine și cu ce deranjăm noi încât să fim nevoiți să suportăm frig, stres, oboseală , foame și atâta lipsă de respect?

Diana Stoian, o tânără de 26 de ani votată, anul trecut, cea mai sexy şofetiţă de TIR, se simte umilită și nu înțelege de ce "trebuie să suportăm frig, stres, oboseală, foame și atâta lipsă de respect".

Într-un mesaj postat pe Facebook, tânăra din Neamț spune că șoferii profesioniști de TIR stau cu orele la temperaturi de până la - 10 grade Celsius, în vânt și ninsoare, pentru a fi testați, și "nu se oferă un minim de condiții în timp ce se așteaptă testele Covid", potrivit observatornews.ro.

 

Comenteaza