Se schimbă harta Europei?! Vladimir Putin vrea să șteargă mai multe țări din istorie! 

Se schimbă harta Europei?! Vladimir Putin vrea să șteargă mai multe țări din istorie! 
| Foto: capital.ro

Este dovada că harta Europei s-ar putea schimba radical, poate chiar în lunile următoare, odată cu avansarea războiului dintre Rusia și Ucraina.

Planurile venite de la Moscova sunt absolut halucinante. Este începutul sfârșitului pentru Ucraina, care ar putea rămâne fără o nouă parte importantă a teritoriului său, asta după ce Rusia a anexat deja Crimeea în 2014.

Planurile Rusiei privind ruperea în două a Ucrainei par foarte bine puse la punct.

Mai multe documente au intrat deja în posesia autorităţilor de la Kiev. Potrivit acestora, Moscova are drept scop înfiinţarea unei formaţiuni statale denumită „Rusia de Sud” în teritoriile ocupate din Ucraina.

Documentul interceptat de Ucraina poată numele de „Manifestul Consiliului Popular al Rusiei de Sud” şi este datat 16 aprilie 2022.

Planurile privind „întemeierea unui nou stat” sunt menţionate chiar în paginile acestuia, notează jurnaliştii Radio Svoboda.

În luna aprilie, acest manifest a fost transmis între cercurile de conducere de la Moscova. Cei care au analizat documentul i-au identificat pe cei implicaţi în rândul conducerii partidului Rusia Unită.

Ucraina, după răsturnarea „președintelui ales legal” în 2014, ar fi „pierdut legitimitatea în cadrul RSS Ucrainei”, iar „Rusia de Sud” este „succesorul Rusiei Kiev-Novgorod, așa-numita „Noua Rusie a vremurilor Ecaterinei cea Mare”” și RSS Ucraineană.

Nu se menţionează totuşi clar ce teritorii ale Ucrainei vor fi transformate în această Rusie de Sud.

„Ca răspuns la teroare și la impunerea totalitară a ideologiei nazismului de către fostul stat al Ucrainei, noi, în persoana Consiliului Popular al Rusiei de Sud, luăm puterea în propriile mâini și stabilim un nou stat al Rusiei de Sud”, se mai arată în documentul respectiv, potrivit capital.ro.

Comenteaza