Se oprește războiul! Anunțul a fost făcut chiar acum de către oficiali

Se oprește războiul! Anunțul a fost făcut chiar acum de către oficiali

Potrivit unei analize, forțele de apărare ucrainene rămân bine coordonate și provoacă pierderi grele.

Ultima evaluare a războiului din Ucraina nu este, în consecință, deloc pe placul Rusiei.

O ultimă evaluare britanică a războiului din Ucraină vine cu vești proaste pentru Rusia. Astfel, specialiștii din Marea Britanie au arătat că invazia comandată de Vladimir Putin în Ucraina bate pasul pe loc în ce privește aproape toate obiectivele de cucerit.

În plus, continuă să sufere pierderi grele în fața unei apărări ferme și bine coordonate, potrivit ultimei evaluări a serviciilor britanice de informații militare.

Ministerul britanic al Apărării a susținut, joi dimineață, că invazia rusă în Ucraina s-a blocat în mare parte pe toate fronturile. Forțele rusești au făcut progrese minime pe uscat, pe mare sau în aer în ultimele zile și continuă să sufere pierderi grele.

Rezistența ucraineană rămâne fermă și bine coordonată. Marea majoritate a teritoriului ucrainean, inclusiv toate orașele mari, rămâne în mâinile ucrainenilor.

Trebuie amintit că potrivit unor rapoarte venite din Marea Britanie, dar şi din Ucraina, conducerea de la Moscova încearcă deja să găsească soluţii alternative pentru a înlocui trupele pierdute de la debutul invaziei şi se pare că vorbim deja despre pierderi uriaşe.

Potrivit unei analize a Ministerului Apărării din Marea Britanie, pentru că se confruntă cu „pierderi continue de personal”, Rusia caută întăriri din întreaga ţară. Mai mult, Moscova a aprobat şi „eliberarea timpurie” a cadeţilor, pentru a putea fi trimişi să lupte în războiul din Ucraina, indică şi un raport al Armatei ucrainene, citat de The Guardian, citat de capital.ro.

Rusia întâmpină dificultăți în furnizarea de muniție trupelor și ”a pierdut 40% din unitățile implicate în operațiunile de pe teritoriul Ucrainei”, potrivit raportului ucrainean.

Comenteaza