Rusia își retrage trupe dinspre Kiev! Oficialii americani spun care este adevăul ASCUNS

Rusia își retrage trupe dinspre Kiev! Oficialii americani spun care este adevăul ASCUNS

Rusia a început să-și retragă trupele dinspre Kiev. Însă, oficialii americani spun că președintele Rusiei vrea doar să-și schimbe strategia.

O parte din forțele ruse deja au început să fie retrase dinspre Kiev, inclusiv grupurile tactice ale batalionului rus (BTG), ce părăsesc zonele învecinate din jurul Capitalei din Ucraina. De precizat este că, ministrul rus al Apărării a făcut un anunț marți, explicând că a decis să „reducă drastic ostilitățile” din Kiev și Cernihiv, potrivit Statelor Unite, conform CNN.

Așadar, oficialii americani au mai spus că există posibilitatea ca  Vladimir Putin să schimbe strategia și planul său viitor să fie acela de a împărți Ucraina în două, precum Coreea de Nord și Coreea de Sud, Statele Unite observând o schimbare majoră a strategiei.

Doi oficiali americani au mai precizat că, forțele ruse se retrag acum din zonele din Nord pentru a se concentra, în special, pe teritoriile unde au obținut cele mai multe victorii, respectiv în Sud și în Est.

Mai mult decât atât, SUA a mai spus că Rusia își va acoperi retragerea cu bombardamente aeriene și de artilerie asupra Kievului.

În acest context, Statele Unite avertizează că armata lui Putin s-ar putea întoarce în orice moment, asta dacă condițiile de luptă permit acest lucru. De precizat este că, această măsură vine în urma negocierilor de pace dintre delagația rusă și cea ucraineană.

Mai mult decât atât, oficialii americani au mai explicat că, după părerea lor, din cauza faptului că Rusia se confruntă cu un eșec privind înaintarea spre Nord, aceasta nu este o mișcare pe termen scurt pentru regrupare, ci pe termen lung.

De asemenea, oficialul a mai precizat că o consecință pentru care SUA își face griji este aceea a aliaților europeni uniți privind presiunea economică și sprijinul militar, asta pentru că Washingtonul așteaptă ca unii dintre ei să preseze Ucraina să accepte un acord de pace pentru a pune stop luptelor.

Potrivit unor detalii oferite de șeful serviciilor de informații militare al Ucrainei, acesta susține că Vladimir Putin ar putea să aibă un alt plan, acela de a împărți Ucraina în două, precum Coreea de Nord și Coreea de Sud, potrivit wowbiz.ro.

Comenteaza