Răsturnare de situația în războiul din Ucraina! Ce decizie radicală a luat Vladimir Putin

Răsturnare de situația în războiul din Ucraina! Ce decizie radicală a luat Vladimir Putin

Vladimir Putin a decis ca Aleksandr Dvornikov să conducă războiul din Ucraina. 

Experiența căpătată de general în Siria l-a făcut pe șeful statului să ia aceasta hotărâre. Rusia nu a reușit să pună stăpânire pe Kiev, iar acest lucru l-a îngrijorat enorm pe liderul de la Kremlin.

Aleksandr Dvornikov este un general cu un palmares “sălbatic” după cum susține Sir Roderic Lyne, fostul ambasador al Marii Britanii în Rusia. Obiectivul acestuia este de a câștiga măcar un teritoriu în Donbas, cu care Vladimir Putin să iasă în față și să-l prezinte ca pe o victorie.

“Rusia recunoaște că lucrurile merg extrem de prost și că trebuie să facă ceva diferit”, a mai comentat Sir Roderic Lyne, după numirea lui Aleksandr Dvornikov.

Aleksandr Dvornikov are mare experiență pe câmpul de luptă și va asigura coordonarea optimă pentru asaltul care se planifică în regiunea Donbas. Totodată, sunt de așteptat mai multe atrocități.

În vârstă de 60 de ani, Aleksandr Dvornikov a fost primul comandant al operațiunilor militare ale Rusiei în Siria, după ce liderul de la Kremlin a trimis soldați acolo, în septembrie 2015, pentru a susține guvernul președintelui Bashar al-Assad.

Generalul Aleksandr Dvornikov este adeptul tacticii “pământului pârjolit”. Cu el la comandă, armata rusă a bombardat cartiere civile din Siria, cu scopul de a-i lichida pe rebelii care au vrut să-l înlăture de la putere pe Bashar al-Assad.

“Bashar al-Assad nu este singurul care trebuie tras la răspundere pentru uciderea civililor în Siria – și generalul rus ar trebui să fie tras la răspundere”, a declarat Rami Abdulrahman, șeful Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, o organizație a opoziției siriene cu sediul în Marea Britanie, potrivit bzi.ro.

Comenteaza