LOVITURĂ fatală pentru Vladimir Putin. Se va întâmpla MÂINE

LOVITURĂ fatală pentru Vladimir Putin. Se va întâmpla MÂINE

Statele occidentale fac tot ce este posibil pentru a stopa războiul, prin impunerea unor sancțiuni aspre împotriva Rusiei.

Consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american Joe Biden anunță că în cursul zilei de joi, statele occidentale vor anunţa noi sancţiuni împotriva Rusiei şi întărirea celor care există deja, scrie DPA.

La aproape o lună de la începerea războiului dintre Rusia și Ucraina, nu doar statele Uniunii Europene au luat decizii împotriva Rusiei ci și America.

Joi, 24 martie 2022,  va avea loc întrunirea extraordinară a liderilor Alianței NATO, la care va participa și președintele SUA, Joe Biden, pentru a discuta despre conflictul din Ucraina:

”Se va alătura aliaţilor noştri pentru a impune noi sancţiuni Rusiei şi a le întări pe cele existente”, a menționat Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională a lui Joe Biden.

În ceea ce privește prezența NATO în Europa de Este, Joe Biden ”va coopera cu aliații la ajustări pe termen lung”,  la summit-urile NATO, G7 şi al Uniunii Europene.

Totodată, președintele american va anunța o acțiune comună pentru întărirea securității energetice a Europei și a reducerii dependenței sale de gazul rus.

Jake Sullivan a menționat faptul că SUA nu pot rămâne indiferente la dezastrul produs de Vladimir Putin în Ucraina:

„Credem că nu este posibil să ne comportăm ca şi cum nimic nu s-a întâmplat cu Rusia în instituţiile internaţionale şi în comunitatea internaţională”, a declarat consilierul pentru securitate națională al președintelui american.

Consilierul pentru securitate națională a lui Joe Biden suține că SUA va prezenta o serie de contribuții suplimentare pentru acțiunile umanitare desfășurate în Ucraine. Acesta a mai avertizat și faptul că „Acest război nu se va opri nici uşor, nici rapid. În aceste ultime luni, Occidentul a fost unit. Preşedintele va merge în Europa pentru a se asigura că rămânem uniţi”, potrivit cancan.ro.

 

Comenteaza