Într-o țară din Europa, oamenii merg la frizer sau coafor doar cu un test COVID negativ

Într-o țară din Europa, oamenii merg la frizer sau coafor doar cu un test COVID negativ
| Foto: Zuma Press via Hepta

Austriecii merg la frizer/coafor doar cu test negativ la infecția cu Sars-CoV-2 efectuat cu maximum 48 de ore înainte de sosirea la salon. 
 

Autoritățile austriece au anunțat, luni, că saloanele de înfrumusețare își pot relua activitatea, însă clienții trebuie să prezinte un test de tip PCR sau antigen pentru infecția cu noul coronavirus efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii.

Wolfgang Eder, un reprezentant al industriei în Camera de Comerți a afirmat că măsura îi nemulțumește pe cei din provincie, care nu au acces facil la clinici pentru efectuarea testelor, scrie vienna.at.

Doar rezultatele testelor PCR oficiale sau ale testelor antigen sunt considerate valabile de autoritățile austriece.

Austria a implementat măsuri complexe pentru a preveni răspândirea noului coronavirus și nu s-a ferit să instituie un al treilea lockdown de la debutul pandemiei și până acum.

Începând din 10 februarie, și românii care vor să călătorească în Austria trebuie să prezinte la intrarea în țară rezultatul negativ al unui test de tip PCR sau antigen pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii.

Cei care nu prezintă rezultatul unui test vor trebui să efectueze unul în cel mult 24 de ore de la intrare.

“În continuarea informațiilor privind condițiile de călătorie în Republica Austria, Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile austriece au adoptat noi măsuri privind condițiile de intrare a persoanelor pe teritoriul Republicii Austria, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile măsuri vor intra în vigoare începând cu data de 10 februarie 2021, ora 00:00 și se vor aplica până la data de 28 februarie 2021”, anunță MAE, potrivit observatornews.ro.

Comenteaza