Mesaj șocant pentru Europa: ”Dacă credeți că e iadul pe Pământ acum, pregătiți-vă!”

Mesaj șocant pentru Europa: ”Dacă credeți că e iadul pe Pământ acum, pregătiți-vă!”

Războiul dintre Rusia și Ucraina continuă de o lună de zile, timp în care ucrainenii sunt lipsiți de apă și curent.

Șeful Programului Alimentar Mondial, David Beasley, a lansat un avertisment dur pentru liderii europeni: plătiți mai mult pentru a opri foametea globală acum sau veți avea de înfruntat o criză a migranților fără precedent mai târziu, scrie Politico. 

Punctul culminant al crizei va veni în toamnă, când se va resimți impactul total al războiului din Ucraina, a spus directorul Programului Alimentar Mondial.

Criza alimentară riscă să arunce în haos regiunile cele mai sărace și devastate de foamete și să declanșeze o criză a migranților fără precedent, potrivit lui David Beasley, directorul executiv al Programului Alimentar Mondial (PAM). 

„ Eșecul de a oferi anul acesta câteva miliarde în plus înseamnă că vom avea foamete, destabilizare și migrație în masă. ”

Rusia și Ucraina sunt printre cei mai mari producători și exportatori de cereale din lume. Perturbarea cauzată de război are un impact direct asupra țărilor care se bazează pe aceste provizii din Orientul Mijlociu și Africa.

Jumătate din importurile de grâu ale Africii provin din Ucraina și Rusia, care este, la rându-i, un important exportator de îngrășăminte.

În ceea ce o privește pe Ucraina, exporturile sale s-au oprit, iar capacitatea sa de a continua să producă alimente în acest an atârnă de un fir de ață. 

Punctul culminant al crizei va veni în toamnă, a spus Beasley, când impactul total al războiului se va resimți.

„ Dacă credeți că e iadul pe Pământ acum, pregătiți-vă”, a avertizat Beasley. „Dacă neglijăm nordul Africii, nordul Africii va veni în Europa. Dacă neglijăm Orientul Mijlociu, acesta va veni în Europa”,  a spus el, potrivit stirilekanald.ro.

Comenteaza