Informație de ultimă oră despre Vladimir Putin! Ce i s-a întâmplat președintelui Rusiei

Informație de ultimă oră despre Vladimir Putin! Ce i s-a întâmplat președintelui Rusiei

Vladimir Putin nu renunță la războiul său din Ucraina, ba mai mult, amenință și cu folosirea bombelor nucleare.

În aceste două luni, s-a putut vedea că forțele ruse suferă din cauza moralului scăzut și că soldații săi, unii de doar 18 sau 19 ani, nu vor să ducă acest război. Ei nu cred că există un regim fascist în Ucraina sau o minoritate de limbă rusă care așteaptă să fie eliberată.

Și, în timp ce ucrainenii opun o rezistență acerbă în fața agresiunii ruse, apărându-și casele și familiile, nu același lucru se poate spune despre Rusia, arată un comentariu Deustche Welle.

Soldații ruși nu cred că există un regim fascist în Ucraina sau o minoritate de limbă rusă care așteaptă să fie eliberată. Rușii sunt întâmpinați de ucraineni cu o rezistență acerbă, nu cu flori. De fapt, ucrainenii se bucură de o mai mare libertate, decât rușii în țara lor, unde domnește frica și unde autoritățile reprimă orice fel de disidență.

Armata Rusiei l-a dezamăgit pe Putin. Iar propagandiștii sunt nevoiți să creeze iluzia unei victorii la timp pentru parada din 9 mai, apoi să răspândească acest lucru la televiziunea controlată de stat. Din păcate, nu e ceva nou în Rusia. La urma urmei, este țara lui Grigori Potemkin.

Cu cât războiul se prelungește, cu atât crește numărul soldaților ruși morți. Între timp, restaurantele, cafenelele și barurile din Moscova sunt pline de oameni care beau vodcă și dansează. Viața merge înainte.

Și iată cum schizofrenia colectivă este ceva obișnuit pentru „homo sovieticus”, care trăiește în minciună, cu frica de serviciile secrete, cu rușine de propria lașitate.

Mulți ruși continuă să privească în altă parte, încercând să nu dea atenție crimelor comise în numele lor. Când sacrificarea fraților ucraineni nu va mai putea fi negată, vor pretinde că nu au știut, că nu sunt responsabili, așa cum au făcut după prăbușirea URSS, în 1991.

Putin trebuie să-și izoleze și mai mult țara și să escaladeze conflictul pentru propria supraviețuire politică. Dar cât de mare trebuie să fie disperarea sa, dacă acum recurge la amenințarea cu armele nucleare? Se pare că armele convenționale nu au dat rezultatele așteptate. Acțiunile sale au determinat Occidentul să elimine rapid dependența de importurile energetice rusești, ceva ce nu ar fi făcut niciodată în condiții normale.

Comportamentul lui Putin a convins majoritatea nemților, o populație care preferă pacea, să aprobe o poziție dură față de agresor. Ei sunt dispuși să facă sacrificii pentru a se asigura că Ucraina își menține avantajul. Parlamentarii germani, reticenți în a trimite arme, în Ucraina sunt acum sub presiune. Iar Partidul Social Democrat și Partidul Verzilor au aprobat deja cheltuieli de miliarde de euro pentru apărare, potrivit capital.ro.

Comenteaza