În Europa se pregătește un medicament cu efect rapid împotriva Covid-19

În Europa se pregătește un medicament cu efect rapid împotriva Covid-19
| Foto: mindcraft stories

Cercetările pentru testarea noului medicament au loc în laboratoarele companiei Grifols, din Catalonia. 

Dacă medicii care conduc testările reuşesc să obţină un tratament eficient contra Covid-19, acesta va putea fi administrat în orice cabinet medical.

Tratamentul cu imunoglobuline anti-SARS-CoV-2 ar fi foarte bun pentru imunizarea imediată a persoanelor care nu se pot vaccina şi pot stopa agravarea bolii.

Oriol Mitjà, medic infecţionist: Teoretic, o persoană care a fost vaccinată, produce deja anticorpi şi atunci când virusul încearcă să se aşeze pe faringe, anticorpii îi atacă. Medicii de la Grifols vor lucra cu imunoglobulina Gamunex-C, eficientă până acum în prevenirea multor boli infecţioase şi folosită de 15 ani în tratarea bolnavilor imunodeficienţi.

Tratamentul cu imunoglobuline poate să producă anticorpi policlonali, care prezintă mai multe şanse de protecţie în faţa virusului decât anticorpii monoclonali, asemănători cu tratamentul primit de Donald Trump, când a suferit de Covid-19. Primele teste clinice se vor face în februarie pe un eşantion de 800 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, dar asimptomatice.

 

 

Comenteaza